IKEA lancerer deres hidtil smarteste møbel i 2020

Der ser ikke ud af meget... Men vent til du ser, hvad det kan i praksis - og hvilket mere og mere udbredt problem det løser!

© Ikea

Verdens metropoler vokser og med den udvikling mindskes de kvadratmeter, vi har at leve på i byerne.

I et forsøg på at gå udviklingen i møde har Ikea nu taget arbejdet med møbler egnet til små rum, som de er kendt for, til nye højder.

Den svenske møbelvirksomhed har indgået et samarbejde med den amerikanske iværksætter-virksomhed Ori, som arbejder med elektroniske møbler til mindre boliger.

Ud af samarbejdet er ‘Rognan’ kommet. Ikeas første “robot-møbel”, som de selv kalder det.

Her ses 'Rognan' som stuemøbel med plads til opbevaring.

© Ikea

Når der trykkes på knappen glider sofa og reol langsomt fremad og efterlader plads til både skrivebord og garderobe.

© Ikea

Ved trykket på knappen endnu engang bliver sengen skudt ud, og et soveværelse opstår.

© Ikea

Otte ekstra kvadratmeter

Rognan blev lanceret under Ikeas storstilede pressekonference 4. juni på hovedkontoret i Älmhult, hvor 300 inviterede repræsentanter for verdenspressen var inviteret.

Bolig Magasinet var til stede og fik ved selvsyn lov at opleve det nytænkende design, der med få ord er en fancy reol, som kan rumme mange alsidige funktioner i én.

Og som ved trykket på én knap transformerer sig til det formål, du ønsker.

“Med ‘Rognan’ får kunderne otte ekstra kvadratmeter ved hjælp af robotteknologi, der transformerer løsningen fra soveværelse til walk-in til kontor til stue. En alle-i-én-løsning aktiveret med en simpel knap, ridser Seana Strawn, produktudvikler hos Ikea, op.

Teknologien med de bevægelige møbler på en skinne stammer fra Ori, mens møblerne i sig selv blandt andet er Ikeas ‘Platsa’ og ‘Trådfri’, hvilket giver muligheder for at skræddersy og variere løsningen, så den passer til dit hjem og behov.

I første omgang lanceres 'Rognan' i Hong Kong og Japan, hvor behovet for "smallspace living" er stødt stigende.

Herhjemme vil det være oplagt i studieboliger, som skal indeholde mange funktioner på meget få kvadratmeter, men det er endnu uvist, om en dansk lancering er på trapperne.