Ikea løfter sløret for deres nye Lego-kollektion 'Bygglek'

Siden 2018 har Ikea og Lego arbejdet på at skabe nogle produkter, der fremmer leg og kreativitet hos børn. Årsagen er yderst tankevækkende!

Ikea Lego kollektion
© Ikea

Én gang om året samler Ikea verdenspressen i hovedsædet i Älmhult i Sverige, hvor nyheder og kommende samarbejder bliver præsenteret under deres 'Democratic Design Days', som begivenheden bliver kaldt.

Flere gange har Lego været en del af disse konferencer og senest i 2019 var Rasmus Logstrup Jensen, designer hos Lego, inviteret til at fortælle om det samarbejde, der året før var blevet indgået mellem Lego og Ikea om at skabe en ny kollektion.

LÆS OGSÅ De 25 fedeste Ikea-hacks du skal kende

Dengang fortalte han, at de hos Lego ved, at børn og voksnes tilgang til leg er forskellig.

Især på ét springende punkt: børn vil gerne fortsætte hvor de slap - voksne vil gerne nulstille og rydde op, når legen stopper (eller sættes på pause, som børn nærmere gør).

Men det er stik i mod mange voksnes antagelse ikke en dårlig ting, at bygge videre på halvdelen af et ødelagt værk, som bliver fundet i kassen med Lego-klodser. Det inspirere derimod børn til nye lege, når de ikke altid skal starte forfra med samme udgangspunkt: adskilte klodser, en organiseret samling af legemad, bamser eller hvad det nu måtte være.

Derfor blev missionen at skabe et resultat, der tilgodeser voksnes behov for orden og børnenes ønske om at pause legen - ikke nulstille den.

  • Vi har arbejdet indgående med, hvordan vi kunne skabe mere leg i hverdagen ved at fjerne de barrierer, der kan være. Når børn fx har spredt LEGO-klodser ud over hele stuegulvet, så ser voksne ofte et værre rod, mens børn ser kreative muligheder og løsninger. BYGGLEK er skabt til at bygge bro mellem disse to verdener, så børnene nemt kan sætte legen på pause og genoptage den igen, siger Andreas Fredriksson, designer hos Ikea, i en pressemeddelelse.

Resultatet, der har fået navnet 'Bygglek', består af fire forskellige produkter: 3 forskellige pakker med særlige opbevaringskasser + 1 pakke Lego.

© Ikea
© Ikea
© Ikea

Opbevaringskasserne er udstyret med Legos ikoniske knopper på låget og små indhak på siderne, hvor der også kan trykkes klodser fast.

De sælges i tre forskellige pakker.

En stor opbevaringsboks med låg, 149 kr., en opbevaringsboks i mellemstørrelse med låg, 119 kr., og et mindre sæt af 3 bokse med låg i to forskellige størrelser, 199 kr., samt et sæt af Lego 'Bygglek'-klodser med 201 dele, 99 kr.

De 4 varianter kommer til salg 1. oktober 2020.