Ikea og Sonos indgår samarbejde om højtalere, der leverer mere end bare lyd

Ambitionen var at skabe et design, ingen af parterne selv ville have lavet. Og det kan ses på resultatet!

Ikea og Sonos har indgået et samarbejde om at skabe højtalere med samme høje standard som Sonos er kendt for, men med en pris, Ikea associeres mere med.

Arbejdet med højtalerne har taget udgangspunkt i noget, der måske kan lyde overraskende, men faktisk giver god mening.

– Vi vidste fra starten, at vi ville udfordre traditionel high tech-æstetik. Lampehøjttalerens design stammer fra ideen om en pejs – et element i vores hjem, som både spreder lys og lyd, forklarer Iina Vuorivirta, en af designerne af 'Symfonisk' højttaleren hos IKEA of Sweden.

Den ene af de to designs er nemlig ikke "bare" en højtaler, men også en lampe og den anden er både en højtaler og en hylde, der kan bære 3 kg.

Grunden til, at resultatet så tydeligt er en fusionering af to forskellige funktioner er også, at det for begge parter var vigtigt at skabe noget, de ikke ville have gjort alene.

Desuden var en anden vigtig ambition at gøre det mere æstetisk at bo med smart elektronik.

  • Målet med vores fælles arbejde er at spare plads, slippe af med kabler, gøre rod usynligt og bringe lyd og musik ind i hjemmet på en smukkere måde, lyder det fra Björn Block, Business Leader for IKEA Home Smart i IKEA of Sweden.

Kollektionen består af to forskellige højttalere, som begge fås i to forskellige farver.

Prisen er 799 kr. for hyldehøjtaleren og 1.699 kr. for lampehøjtaleren. Begge design sælges kun i Ikeas varehuse fra august.