Kakkelbordene har fået et comeback – og de må gerne være hjemmegjorte

Flere danske brands har lavet deres smukke bud på dem og endnu flere laver dem selv. Se, hvordan du kan hoppe med på kakkelbølgen her.

© InBloom.dk, Cathrine de Lichtenberg

Får du også mindelser om brune nuancer og mørke træsorter, når du hører ordet ”kakkelbord”, så kan overskriften her måske virke en smule chokerende. Men den er nu god nok.

Det startede med Ikon København, der lancerede deres fine borde med 5x5 cm klinker i forskellige farver og fugemasse. Siden har et brand som Warm Nordic introduceret deres smukke, sildebensmønstrede kakkelbord i sart lysegul og med hvidt metalstel.

© Warm Nordic

BILLEDE Warm Nordics 'Herringbone Tile' bord til ca. 22.000 kr

I Nybyggerne 2018 piftede ingeniørparret Kristian og Maria deres terrasse op med lyserøde fliseborde og den anerkendte modeblogger Cathrine Widunok Wichmann, der står bag Rock Paper Dresses har også netop lagt sidste hånd på sit altanbord, der med sine store lyserøde kvadrater er noget af en visuel fornøjelse.

Med andre ord: find fugemassen frem og gå amok! Du bliver ikke den første.

Lav dit eget flisebord - det er ikke umuligt!

Du kan beklæde næsten alt med fliser, og det er kun fantasien, der sætter grænser – og så måske din fingersnilde. Og selvom det kræver præcision er det langt fra umuligt at bære sig ad med at kreere kakkeldesign i eget navn.

Du kan fx starte med at gøre Cathrine de Lichtenberg kunsten efter. Hun har nemlig allerede delt sin udførlige guide med os her.

Den gode nyhed er nemlig, at du snildt kan tage udgangspunkt i et billigt Ikeamøbel og give det en fornem opdatering.