Kanye West lancerer sit eget boligbrand – her er hvad du kan forvente

Den excentriske rapper vil gøre verden til et bedre sted, når han lancerer Yeezy Home. Intet mindre.

Kanye West Yeezy Home

Lampen af Le Corbusier har ageret stor inspiration for Kanye i forhold til musikken - måske den også gør for Yeezy Home?

Det er ingen hemmelighed, at Kanye West er relativt grænseløs i sin opfattelse af sig selv.

Foruden gerningen som hiphop ordsmed og beatmager er han også selvlært designer og stifter af firmaet Yeezy - et navn med reference til Guds søn. Stille og roligt.

Nu kaster fantasten sig så over interiør.

I et tweet 6. maj blev låget lettet en smule for ambitionerne:

West søger arkitekter og designere til sin kommende udvidelse af Yeezy; Yeezy home, der vil beskæftige sig med arkitektur og at gøre verden til et bedre sted intet mindre.

Ud over nogle tweets af interiør efterfølgende er der endnu intet, der hinter om, hvad Kanyes eventyr ud i arkitekturen og interiørets verden kommer til at tage af fysisk form.

Men vi har nogle bud på, i hvilken boldgade vi er.

En del tyder nemlig på, at det kommer til at få et meget minimalistisk udtryk, og at beton godt kunne gå hen og blive en væsentligt del, fordi…

Beton, baby!

Da albummet ”Yeezus” udkom i 2013 blev Kanye West interviewet afThe New York Times og fortalte her, at én af de største inspirationskilder til albummet, der af anmeldere blev omtalt som langt mere minimalistisk i sin lyd end de tidligere plader, var arkitektur.

”Som jeg siger, jeg er en minimalist i en rappers krop,” lød det blandt andet i interviewet.

Han boede i Paris under tilblivelsen og brugte tid på at besøge bygninger tegnet af arkitekten Le Corbusier, der er kendt for sine rene, stringente linjer uden for meget pynt, og West fik endda en Le Corbusier-lampe sendt til lejligheden. Denne skulle eftersigende have inspireret ham gevaldigt til det skrabede udtryk.

Ifølge The Evening Stadard skulle den omtalte lampe være Borne Betón Petite tegnet i 1952 og udformet i beton.

Et andet hint er desuden udtrykket af den pop-up-butik Yeezy havde i 2016 i London. Her fremstod alt skrabet og råt og med et rustikt betongulv.

Scenografien under hans Yeezus tour tre år forinden var desuden af samme støbning (beton) og hans og Kim Ks nye fælleshjem trækker på de samme referencer af stringente, rene linjer, dæmpet farvepalet og… betongulv!

Uanset hvad, er vi spændte på, hvad rapperen og designerens nye eventyr kommer til at byde på, og om han lykkes med at skabe lige så hysterisk hype som til sine skoreleases og koncerter. Og ikke mindst om verden bliver et bedre sted, når Kanye kaster sig over arkitektur.