Kunstplakater: Her køber du de fineste museumsplakater

Kunstplakater i hjemmet giver et smukt og sofistikeret udtryk og hvorvidt du er til portrætter, det abstrakte eller noget helt tredje, så kan dit hjem helt sikkert få gavn af en smuk kunstplakat.

Kunstplakat fra Louisiana
© Louisiana/Galerie Maeght

Kunstplakater - hvor køber jeg dem?

Det er et spørgsmål, vi er mange, der har stillet os selv, siden de farvestrålende og fine plakater er blevet noget af det hotteste at udsmykke væggene med. Gerne blandet med egne kreationer, ferieminder eller ting, der gør din gallerivæg helt personlig.

Men hvis ikke du frekventerer utallige museer i din fritid, så kan det være svært at få sammensat en billedevæg i det udtryk du ønsker - med mindre du læser med her, hvor vi guider dig til steder, der sælger de fineste kunst- og museumsplakater til dit hjem.

Kunstplakater fra Louisiana
© Louisiana Museum of Modern Art

Kunstplakater fra Louisiana

På Louisiana i Humlebæk kan du købe en masse af de fede kunstplakater, som du måske allerede har set en del til i vores magasin eller på Instagram.

I museets butik finder du blandt andet den populære Walton Ford plakat med fuglene og den pink skrift, der er et hit på sociale medier. Du finder plakater fra udstillingen med Picasso og hans sælsomme keramik eller en smuk sort/hvid plakat med Yoko Ono og en frisk gul skrift.

Alle plakaterne sælges i butikken i Humlebæk, men du kan få tilsendt de ønskede plakater ved at tage kontakt til museet og for en merpris, som dækker porto.

Læs mere på louisiana.dk/louisiana-butik

Kunstplakater fra SMK
© SMK

Plakater fra Statens Museum for Kunst

I shoppen hos Statens Museum for Kunst kan du finde flere kunstplakater og kunstbøger, som kan pynte i dit hjem. Hvis du hellere vil have kunst hængende på skulderen, kan du være heldig at finde en taske med kunsttryk på.

Læs mere på m.smk.dk/besoeg/smk-shop/

Kunstplakater fra Ordrupgaard
© Ordrupgaard

Museumsplakater fra Ordrupgaard

Selvom Louisiana vel nok er den museumsbutik, der får mest opmærksomhed herhjemme, så er Ordrupgaards bestemt også en kommentar værd, når du leder efter smukke kunstplakater til en god pris. De har blandt andet haft Frida Kahlos værker på display og det samme gælder Monet. Med andre ord, du finder meget klassisk guld i gemmerne her!

Bestillingen skal du lave på mail, så du kan sagtens kommer i nærheden af de pyntende papirer uden at tage forbi stedet selv.

Læs mere her.

J.F. Willumsen-plakat fra Arken
© Arken

Smukke plakater fra Arken

I Arken shop kan du få fingrene i denne fine sag, som er en del af en af Arkens udstillinger. De har ikke en onlineshop, men du kan til gengæld skrive en mail til dem med dit ønske i stedet for og på den vis få tilsendt dit fund.

Selvom Arken ikke er ligeså kendte for sine plakater som Louisiana har de mange fine bud i bagagen.

Læs meget mere inde på Arken.dk/arken-shop/

Kunstplakat fra Aros
© ARoS

Udvalgte plakater hos ARoS

På ARoS kan du finde kunstplakater i butikken og i deres online shop. Du kan blandt andet klikke en plakat hjem med Ron Muecks "Boy" eller finde plakater med populære kunstmotiver, der ikke nødvendigvis har været udstillet på Aros, men som blot er smukke.

Læs mere på shop.aros.dk/plakater

Galerie Maeght plakat
© Galeri Maeght

Museumsplakater fra Galerie Maeght hos Stilleben

I den populære designshop sælger de også franske museumsplakater fra Galerie Maeght, er efterhånden er ved at være ret udbredte. Med god grund. De fine plakater er essensen af det, vi elsker ved en smuk kunstplakat og priserne for deres print er overkommelige.

Se mere på Stilleben.dk

Unika kunstplakater med ramme
© Bendtsens

Sjældne kunstplakater hos Bendtsens

Hos den lille ramme-, kunst- og littografibutik på Frederiksberg i København kan du købe originale kunstplakater i de smukkeste rammer, der virkelig sætter prikken over i'et. Priserne afspejler deres unikastatus, så det er stedet, du køber, når du virkelig forelsker dig hovedkuls i noget helt særligt.

Se mere på Bendtsens.com

Roland Garros plakat fra filmen 'Call me by your name'
© VintagePosterShopUK på Etsy

Søg på specifikke print på Etsy

Hos Etsy findes der et hav af sælgere og mange af dem sælger skønne print og plakater. Derfor er det et godt sted at lede, hvis du har fået en helt konkret idé til en plakat, du drømmer om. Det kan være både vintage-museums-plakater eller nye tryk fra fx film eller lignende.