Med Hays nyeste lampelancering tegner sig måske en helt ny lampetrend

Med hjælp fra en af Paris' hotteste interiørdesignere er det danske succesbrand klar med nye lysende lækkerier til dit hjem.

© Inga Sempé

Om lidt løber 3 Days of Design af stablen. En designfestival i København, der lettest kan beskrives som modeuge for møbler.

Her viser designerne deres nyeste kreationer og værker, og branchen får et hint om, hvad fremtiden bringer indenfor bolig.

Naturligvis er HAY også en del af de i alt fire dages festligheder, og i den forbindelse har stifter Mette Hay netop delt et billede af et af mærkets kommende lanceringer; Matin-lampen.

Klassisk - og så alligevel slet ikke!

Matin består af en bred, plisseret skærm med sort samlingspunkt sat på en spinkel, men alligevel robust messingkonstruktion. Den grafiske fod er monteret forskudt af skærmen, så der opstår et anderledes og ikke helt klassisk udtryk. Noget den parisiske designer Inge Sempé, der står bag, er kendt for.

Et andet karakteristika for lampen og for Sempés virke som designer, er farvevalget. Lampen fås i 6 vidt forskellige farver; bordeaux, mørkegrøn, solgul, lavendel, hvid og cheriserød.

“Det er altid vigtigt at have en afbalanceret farvepallet med en basisfarve, en pangfarve, en original farve og en mørk farve. Og med en original farve mener jeg en farve, der ikke med tiden ender med at blive alt for oplagt. Designere, der kun tænker i hvid, sort, grå og rød keder mig enormt meget. Eller designere der bruger farver som om de arbejdede i legetøjsindustrien; den gule, den blå, den grønne, den røde, uden at forsøge at finde en anden måde. Hvorfor ikke en rødlig grøn, en blågrøn eller en brunligt rød eksempelvis?” har Sempé i 2018 udtalt iet interview om sin designstil på HAYs hjemmeside.

Hvilken én af de seks forskellige farver, hun selv tænker falder indenfor den originale farvekategori, er vi ikke klar over. Men ud over den hvide, kunne de alle være kandidater.

LÆS OGSÅ Sådan styler du rispapirlamper bedst.

Som fremhævet i overskriften på denne artikel, så er Matin-lampen en del af noget større. En spirrende trend, hvor plissé-skærmene i deres udbredte form har medvind.

Som Costume tidligere har spottet, så har denne lampe blandt andet været i priset rotation på Instagram og lignede skærme til direkte montering på væg eller i loft går som varmt brød hos nogle af de mange vintage-profiler, der sælger interiør på Instagram.

Desuden ser vi flere og flere af disse meget flade lampeskærme i andre materialer på bordlamper - det er ikke kun plissé-skærmene, der har ændret karatker og "lægger sig fladt ned" og mon ikke, vi kommer til at se endnu mere med plisseringer og flade skærme?

Hvornår Matin-lamperne er i handlen og til hvilken pris, venter vi spændt på at blive klogere på.