Nu kan du få fingre i 70'ernes flotteste rattan-møbler, som ikke før har været tilgængelige

I 1970’erne var designet forbeholdt designerens private kunder i Europa og USA, men i forbindelse med 50-års jubilæet gør Gubi det tilgængeligt for alle.

© Gubi

Gubi har været en tur i designkataloget fra den afdøde, italienske kunstner og designer Gabriella Crespi, som ville være fyldt 100 år i år.

I sin levetid var hun kendt for sine eksklusive og glamourøse møbeldesign i et overdådigt look og naturlige materialer, der især tiltrak kunder blandt tidens bohemede kunstnere, modedesignere og sågar kongelige fra hele Europa.

Blandt Crespis originale designskitser fandt Gubi blandt andet tegningerne til The Bohemian 72 Collection – en eksklusiv serie af møbler i rattan, som designeren tegnede til det, hun kaldte for “House of the sun” – et miljø, der skulle udstråle lys, varme og raffinement.

Sofa, 35.000 kr., puf, 10.000 kr. lounge stol, 17.000 kr.

© Gubi
© Gubi
© Gubi

Kollektionen blev dengang udelukkende produceret på bestilling til private kunder, men nu har Gubi som en hyldest til Gabriella Crespi valgt at sætte kollektionen, der består af sofa, loungestol, puf og lampe i produktion.

Det sker præcis 50 år efter, at efter designeren sad på sin frodige terrasse i Milano og tegnede de møbler, som hun ønskede skulle udviske overgangen mellem inde og ude.

Dermed er det altså nu blevet muligt at få fingrene i et eller flere af de smukke og top cool møbler, som netop kan bruges både inden- og udendørs.

The Bohemian 72 Collection er kun begyndelsen på Gubis samarbejde med det italienske firma Archive Gabriella Crespi, hvis mission er at sprede og bevare budskabet om Gabriella Crespis sofistikerede design.