Nu kan du igen tage i Ikea uden tidsbestilling - du skal bare vide disse 3 ting

Siden Ikea atter åbnede dørene for shopping i varehusene d. 15. marts har det kun været muligt med en booking af 50 eller 90 minutters begrænsning. Det krav er nu ophævet.

Ikea åben igen
© Ikea

Spontane Ikea-ture har været lige så eksotiske som en tur til syden de seneste mange måneder.

Men nu er der gode nyheder for dig, der gerne vil have mulighed for at fiske ting ned af hylder i det svenske varehus selv - fremfor blot at browse dig til en fyldt indkøbskurv online.

Fra og med 13. april har det nemlig været muligt at troppe uanmeldt op i Ikea for at gå på indkøb.

Dog er alt ikke som før marts 2020.

3 ting, du skal vide inden dit besøg i Ikea

1 Tænk over tidspunktet

Du vil ikke opleve et tætpakket varehus, som det ofte skete før i tiden på spidsbelastningstidspunkterne som fx lørdag omkring middag.

Her vil du i stedet opleve kø uden for butikken, da det stadig er begrænset hvor mange, der må stimle sammen indenfor på én gang. Overvej derfor tidspunktet for dit besøg og læg det udenfor myldretiden.

Du finder en oversigt over de danske Ikea-butikker og hvornår der er størst tryk på.

2 Undgå at gøre det til en social begivenhed

Mange forbinder sikkert Ikea-besøg med enten deres værste mareridt eller et hyggeligt udflugtsmål. Hører du til sidste kategori, der gerne tager familien eller veninden under armen for at browse i den svenske møbellabyrint, skal du slå bakgear på idéen. Kom allerhelst kun en enkelt fra hver husstand. Hvis det ikke kan lade så gøre, så begræns alligevel fremmødet så meget som muligt - også i tid, så andre kan komme til.

3 Du behøver ikke test eller pas, men...

Når det gælder detailhandlen er det fortsat ikke nødvendigt at kunne fremvise gyldigt coronapas eller et negativt testsvar for at kunne aflægge visit. Dog er mundbind stadig et krav, og der vil være håndsprit opstillet igennem hele varehuset. Desuden er "færdselsretningen" og afstand markeret tydeligt og nogle smutveje i møbellabyrinten kan være lukket af, så kundestrømmen bevæger sig én vej.