Nu udgår nogle af de mest ikoniske danske havemøbler af produktion

De rimer lidt på badehotel og sommer i Danmark. Men til trods for deres store popularitet stoppes produktionen nu af de flotte havemøbler. Hvorfor? Det kan du læse her.

Skagerak Drachmann-serie hvid
© Skagerak

En æra er forbi, fristes man til skrive.

Skagerak har netop offentliggjort, at produktionen af deres populære Drachmann havemøbler i hvid udgår af produktion. De sidste har netop forladt lageret.

Det sker til trods for at de udgør 4 procent af mærkets salg - det er altså ikke efterspørgslen, der mangler.

Årsagen er miljøet.

Det er nemlig ikke lykkedes det yderst miljøbevidste brand at finde frem til en måde at male deres populære havemøbel-serie hvid, så det er holdbart og dermed bæredygtigt nok.

"Vi kan se, at levetiden ikke er så lang, som vi ønsker os," siger Jesper Panduro, der er ejer og CEO i Skagerak i en pressemeddelelse.

Drachmann havemøbler hvidt havebord med fire stole
© Skagerak

Yngre, end man skulle tro

Møbelserien, der emmer af Danmark "i gamle dage" og gerne associeres med Skagen, blev faktisk først designet i 1982, stik imod hvad de fleste tror.

Sammen med de populære Marguerit-møbler er Drachmann en sand havedesignklassiker trods sin unge alder.

Og selvom vi snart vinker farvel til det hvide havedesign, er det heldigvis ikke helt slut for Drachmann

Du vil stadig kunne investere i serien i træ - og mon ikke dén nok skal ende med at få det lange og lykkelige liv, som Skagerak er så opsat på?

"Produkter med lang levetid er helt klart bedst for miljøet, og det er dét vi vil prioritere. Hvis vi kun havde de økonomiske briller på, så ville vi nok ikke have set nærmere på det [de hvide havemøblers levetid]," lyder det fra Jesper Panduro.