Ny gardintrend er landet og den er ulig noget andet, dit vindue er blevet pyntet med før!

Velourgardinerne vandt indpas som trendy vindueskompagnon i 10'erne. Siden har hørgardiner fået en renæssance og nu melder en ny opsigtsvækkende gardintrend sig.

© Urban Outfitters

Det er ikke så længe siden, at patchwork begyndte at blive inkorporeret i moderne indretning i form af plaider, sengetæpper og puder. Sågar som kunstværker i rammer. Som oftest i sirlige, håndlavede og farvestrålende varianter.

Det gamle håndværk bidrager med noget sanseligt og langsommeligt, som er en god kontrast til den hurtige masseproduktion af møbler, der udgør grundstenen i de fleste hjem.

Som noget nyt vidner Instagram om, at også vores gardiner skal have det sammensatte udtryk, der kendetegner den spirende trend i boligtilbehør.

Men inden du forestiller dig multikulørte minimønstre og tusindvis af små stoflapper i forening, skal du vide, at trenden - indtil videre - mest byder på dæmpede, duche farver i store felter.

Dermed er udtrykket langt mere roligt og nemmere at bruge i indretningen.

LÆS OGSÅ Pojagi: Sådan laver du de hypede koreanske patchwork gardiner selv

© Aiayu

Et af de brands, der var først med gardintypen, er det bæredygtige mærke Aiayu, der har skabt en version i hvid, creme og rosa.

Også det trendsættende showroom og butik Studio x Viaduct har indrettet sig med smukke colourblock patchwork gardiner i beige, hvid og blå, mens andre brands har sat mere kulør på trenden.

Men fælles for alle eksemplerne er, at farverne er nøje afstemt og ikke i konflikt med hinanden visuelt.

© Studio x Viadukt
© Urban Outfitters

Hvad kan det ikke ende med!?

Har du fået smag for gardintypen, der gør lidt mere væsen af sig end de ensfarvede, er det bare om at fatte nål og tråd - eller endnu nemmere: symaskinen!

Er du i tvivl om, hvordan du skal klippe stofstykkerne kan det være en god idé at lave en skitse på papir, hvor du designer mønstret af felter og finder frem til det udtryk, du bedst kan lide.

Og legen behøver ikke stoppe med firkantede, ensfarvede felter.

Allerede nu er vi også stødt på gardiner lavet af vintage silketørklæder og mon ikke, de velkendte mønstre fra det klassiske patchwork også finder deres vej til Instagram på gardiner i fremtiden?

Holdt i lyse farver og lette materialer vil det være en smuk tilføjelse til en mere stringent indretning, der savner lidt varme og lækre detaljer.

© Urban Outfitters