Nybygger-par udvider deres plakatsucces med de smukkeste tapeter

De så et hul i tapetet om man vil. Så de tog tegnegrejet i egen hånd og skabte det tapet, der lapper hullet. Snart er de klar til lancering og tapeterne føjes til det eksisterende sortiment af cool plakater, som for længst er blevet populære.

Børnetapet
Taisho

Vi kender Ida Holm og Mads Taiki fra 5. sæson af 'Nybyggerne', hvor de løb med sejren og nøglerne til deres drømmehus.

Efter deres deltagelse i det populære boligprogram, åbnede parret webshoppen Taisho.dk med plakater designet af Ida.

Taisho har siden vokset sig til en fysisk butik i Aarhus.

Og nu er parret klar med en ny tilføjelse til den succesfulde plakatbutik.

Ét grafisk design til hele væggen

Taishos sortiment bliver nemlig udvidet med de fineste tapeter til både børneværelset og resten af hjemmet.

At Taisho udvider med netop tapeter skyldes, at Ida og Mads er særligt begejstret for idéen om, at man nogle gange bryder med den populære gallerivæg og i stedet dedikerer en hel væg til ét grafisk design.

– Et tapet giver en helhedsfølelse, som en plakat ikke kan give - og det kan vi virkelig godt lide. Det er på en eller anden måde meget dedikeret at sætte tapet op i et rum, uddyber Ida Holm.

Hvornår tapeterne kan købes, vides ikke endnu.

Men du kan få et smugkig på dem herunder - og blive klogere på, hvad du kan glæde dig til.

Ternet tapet
© Taisho
Børnetapet
© Taisho

Hvad var det, I synes manglede på markedet?
– Vi arbejder både med tapet til det voksne marked og børnesegmentet. Til de voksne har vi savnet nogle simple, tidløse tapet-designs, hvor farverne de klassiske en lille smule. Det kan være pastel-lilla striber eller diskrete detaljer i modige farvevalg. Dog er vi meget opmærksomme på, at vi ikke vil lave noget, der er ’for vildt’. Vi håber på at kunne lave nogle klassiske mønstre med et twist, så man ikke skal til at tapetsere om året efter, fordi noget ikke er en trend længere.

– I forhold til børnesegmentet har vi især savnet noget med et analogt udtryk, hvor det ikke bliver for ’cartoon’-agtigt. Vi har eksempelvis lavet et tapet-design med små, håndtegnede mariehøns. Noget ’børnet’, der også appellerer til de voksnes øjne.

Hvor mange forskellige slags tapeter forventer I, at der kommer som en start?
– Det bliver nok til en håndfuld forskellige til en start. Og hvis folk tager godt imod dem, udvider vi helt sikkert lynhurtigt.

Stribet tapet
© Taisho
Børnetapet
© Taisho

Hvad ligger til inspiration bag tapeternes motiver?
– Jeg bliver meget inspireret af de gentagelser, jeg ser rundt om mig. Maskerne i min striktrøje, mønstret i vores flettede stol, gentagelserne i strukturen på vores gulvtæppe og brostenene på gaden. Derudover er jeg inspireret af det helt klassiske inden for tapet-designs. Striber, små mønstre, gentagelser. Jeg er ikke ude i at ville udfordre de åbenlyse greb, der rent faktisk fungerer. Jeg er nærmere ude i at tilpasse dem. Gøre dem lidt mere 2023 i farve og detalje. Og så kigger vi også meget ind i den japanske inspiration og håber på at kunne lave en japanskinspireret tapetserie.

Er det en anden disciplin at arbejde med i forhold til plakater - og hvordan?
– Jeg skal virkelig tøjle mig selv for ikke at gå for meget amok med farver og detaljer, ligesom jeg gør med mine plakater. Det er nemlig enormt vigtigt for mig, at designet fremstår simpelt, når det bliver blæst op på en væg. Jeg synes, kunsten i et smukt tapet er, når der er diskrete detajler, som man kan se tæt på, men som blot fremstår mere afdæmpet på afstand. Jeg kommer ikke til at lave maximalistiske tapetdesigns.

Ternet tapet
© Taisho

Hvad kommer tapeterne til at koste?
– Vi er stadig på jagt efter den helt rigtige producent, så vi kender ikke prisniveauet endnu. Men vi bestræber os på at ligge nogenlunde gennemsnitligt sammenlignet med andre tapetforhandlere.

Har I andre produkttilføjelser til sortimentet, som I pønser på - og som vi kan glæde os til?
– Vi tænker rigtig meget i flader - deraf også tapetet. Men vi tænker også i opslagstavler i lækre, simple designs og farver. Noget, jeg selv er ret utålmodig efter at få fundet en producent på, fordi jeg virkelig tror på den måde at bruge en flade funktionelt. Derudvoer pønser vi også lidt på sengetøj og opbevaringskasser. Generelt tænker vi meget i produkter, der har flader, som vi kan implementere vores designs på. Vi har nogle ret cool følgere og kunder, som løbende kaster om sig med idéer i vores indbakke. Det er simpelthen så fedt!