Påskeæg fra Rema1000 #bloggeræg
© @mettenorrild

Påskens mest eftertragtede chokoladeæg kommer hverken fra Anthon Berg eller med en dyr prisseddel

Seneste pastelfarvede besættelse har intet med blomster at gøre!

29. marts 2019 af Mi Skjold Brix

Sidst vi så en boligtrend gribe om sig på Instagram med lynets hast, var det de indfarvede brudeslør i fine pasteller, der pludselig var her, der og alle vegne.

Lige nu peaker en anden trend.

Nemlig chokoladepåskeæg – i ditto pasteller!

Nærmere bestemt er det Rema 1000s små chokoladeæg med cremefyld og småkagestykker, som går under navnet “påskens dragée æg”, der dukker op i stories på Instagram - også blandt profiler dedikeret til interiør.

Hypen begyndte allerede for 2-3 år siden, da den populære interiør-influencer, blogger og instagrammer Louise Johansen aka @MortilMernee, delte sin begejstring for noget påskeslik hun var faldet over i sit lokale supermarked.

Og nu, hvor tredje påske med hendes opdagelse snart er over os, må vi konstatere, at Louise er ophavskvinden til en sand slik-bevægelse på Instagram.

En bevægelse, der driver (hovedsagligt) kvinder over hele landet på påskeægsjagt efter de pastelfarvede godbidder.

Påskeæg fra Rema1000 #bloggeræg
© Louise Johansen/@mortilmernee

Jagten på billige påskeæg

Mange viser stolt deres bytte frem i stories med et nik til kvinden, der gjorde opdagelsen og delte den med sine følgere, og én læser har sågar opdaget, at slikket ikke kun fås i Rema, men også i Netto under navnet dinoæg.

Men hvordan startede det hele egentligt?

Det har vi spurgt Louise om.

- Som så mange andre ville jeg prøve at finde et alternativ til de dyre påskeæg fra fx Anthon Berg og så fandt jeg tilfældigt de her påskeæg. Jeg elsker hvis chokolade og alt Kinder-chokolade og ville dele det med mine følgere. Dengang var stories på Instagram lige kommet frem, så det var oplagt og flere skrev, at nu havde de også fundet dem og smagt dem, siger Louise til Boligmagasinet.dk

En indbakke fyldt med påskeslik

Hun har et godt bud på, hvorfor det netop er i år, så mange deler og ser æggene på Instagram.

- Jeg er ret sikker på, det hænger sammen med, at det er blevet muligt at dele andres stories. Så når folk har fundet æggene og deler billeder tagger de mig og så kan jeg dele videre i min storie, fortæller Louise, hvis indbakke på Instagram er eksploderet med de hypede påskeæg.

- Jeg vil tro, at jeg i weekenden fik 30 daglige beskeder omkring æggene. Det er folk, der skriver og spørger, om det er de rigtige de har fundet. Nogen sender endda billeder af at de har bidt dem over og viser indholdet for at høre, om det er de rigtige, haha, griner Louise, der altid svarer så godt hun kan på folks spørgsmål.

Påskehit i nye klæder 

En del af forvirringen omkring æggene og deres indhold er opstået i år, hvor udseendet på æggene er blevet ændret og Louise først troede, de ikke længere kunne fås, indtil hun opdagede at den nærmest brændtmandel-lignende overflade fra de første år var byttet ud med en blank, spættet og pastelfarvet overflade i orange, rosa og grønne nuancer.

Og på spørgsmålet om, hvorfor hun tror, at hendes heldige slikfund i Rema er blevet til en Instagram-bevægelse, svarer hun:

- Hvis jeg vidste det, ville jeg gøre det noget mere, griner Louise.

Æggene koster fra ca. 18 kroner for en pose og op - afhængigt af hvilket supermarked du vælger

© @mettenorrild

En af dem, der også er faldet for de cremefyldte påskepastelbomber er instagrammer @mettenorrild

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...