Populære møbler udgår af Ikeas sortiment – det er nu, du skal slå til!

Fra og med august produceres der ikke flere, lyder det fra Ikea. Og det er på trods af deres popularitet på de sociale medier. Få forklaringen her.

Ikea stuva udgår
© Ikea

Få Ikea-kollektioner har skabt samme hype som Ikeas 'Stockholm 2017'-kollektion, der har det efterspurgte rattan og moderne velour som omdrejningspunkt.

I lang tid var skabet med både låger og hylder af flet udsolgt på deres site, men til gengæld overalt på Instagram og Pinterest. Når der endelig landede en håndfuld på lageret, blev de udsolgt på én dag, indtil produktionen igen kunne matche efterspørgslen.

Andre populære møbler fra kollektionen, der også er blevet spredt vidt på sociale medier, er de ditto rattan-prægede sofaborde og bænke.

De bliver brugt både som konsolborde, sofaborde og bænke for enden af sengen, men til trods for den popularitet, de ser ud til at opleve blandt Ikeas kunder, så stopper produktionen af de flotte borde.

Ikea stuva
© Ikea
Sofabordet Stuva IKEA

BILLEDE Øverst ses sofabordet, der stadig kan findes på hjemmesiden og i nogle butikker. Nederst ses bænken, der allerede er udsolgt.

Hvorfor de to borde udgår er der, ifølge Julie Grue, kommerciel PR-ansvarlig hos Ikea Danmark, en god forklaring på:

  • Det er normalt, at nogle af vores produkter udgår – det har ikke noget med salget at gøre nødvendigvis. Det er for at give plads til nye produkter, fortæller hun, da vi spørger til bænkens pludselige forsvinden på deres site.

Hun fortæller yderligere, at også sofabordet og to andre borde af lignende design udgår af sortimentet. Produktionen stoppede i august og de borde, der nu er at finde i butikkerne og på sitet, er de sidste af deres slags.

Træbænk i massivt træ
© Ikea

BILLEDE Denne massive træbænk og et tilsvarende sofabord udgår også.

Og selvom designet er både tidløst og holdbart, er det måske ikke så trist, som det lyder.

  • 'Stockholm'-kollektionen er en kollektion, som vi opdaterer hvert andet år, så der kommer forhåbentlig nogle spændende ting i 2019, siger Julie Grue hemmelighedsfuldt.

Som Shu-bi-dua sang det i 90’erne, har alting en ende og Ikea har valgt at stoppe, mens legen er god. Fair nok.

Så glæder vi os bare til at se, hvad de finder på i det nye år!

Gør som 27.000 andre - helt gratis!

Vil du have det bedste fra Bolig Magasinet; de seneste nyheder, inspirerende boligreportager og konkurrencer direkte i indbakken?

Skriv dig op til vores altid inspirerende nyhedsbrev