Royal Copenhagen lancerer helt nyt stel for første gang i 10 år

Det har taget otte år, fra beslutningen om at lancere et nyt stel blev taget, til det endelig kunne lanceres i dag. Det smukke stel har fået navnet "Blomst".

Royal Copenhagen Blomst
© Royal Copenhagen

Det nye "Blomst"-stel er en nyfortolkning af Royal Copenhagens ikoniske "Blå Blomst"-stel fra 1779, der er dekoreret med buketter af blomster, men som ikke længere er i produktion.

Det nye stel har brede, diskrete facetter og er udsmykket med enkelte blomster. Blandt andet træpæoner, fuchsia, syrener, georginer, franske anemoner, kamelia, iris og mange andre smukke sorter.

Processen med at designe stellet har været otte år undervejs, fra beslutningen blev taget, til stellet i dag blev præsenteret på et pressemøde med opbud fra hele verden.

© Royal Copenhagen
© Royal Copenhagen

"Blomst"-stellet er designet af hollandske Wouter Dolk, som især er kendt for sine malerier og håndmalede blomstertapeter.

Hans første skitser til det nye stel lå meget tæt op ad det gamle "Blå Blomst"-design, men efterhånden gik det op for Wouter Dolk, at det fungerede bedre med enkeltstående blomster på hver del i stedet for buketter.

"I den spændende formgivningsproces nåede jeg frem til at anbringe kun én enkelt smukt håndmalet blomst i en asymmetrisk position, hvilket gav dekorationen plads til at leve og folde sig ud. Det var altafgørende at nå frem til en komposition af de enkelte blomster-motiver, der var rettet mod at skulle påføres den svagt facetterede form. Den rette balance mellem designet og hvorledes anretningen af maden ville tage sig ud på den enkelte steldel var en vigtig faktor, der skulle tages i betragtning. Resultatet blev, at hver enkelt pragtfuld blomst ville få sit øjeblik i solen," siger Wouter Dolk om arbejdet med stellet.

© Royal Copenhagen
© Royal Copenhagen

"Blomst" består i skrivende stund af krus, kopper med underkop, skåle i 14 cm og 22 cm, tekande og middagstallerkner.

Til efteråret kommer yderligere frokosttallerkner og et ovalt fad på 24 cm.

Priserne løber fra 549 kr. for en middagstallerken, krus eller kop til 1.199 kr. for tekanden.

Se hele kollektionen, og læs mere her.