Prisen på dette udgåede spisebord fra Skovby Møbler er steget fra 500 kr. til 12.000 kr.

I skyndingen endte Ida med at trylle et udgået spisebord fra Skovby om til en ny trend, som stadig to år senere skaber ringe i vandet.

Skovby spisebord DC04/SM73
Hos [Christina Dueholm](https://www.instagram.com/christinadueholm {"target":"_blank"}) står bordet i træ smukt sammen med spisebordsstolene og trægulvet. Det har fået en ludbehandling, der giver det sit lyse udtryk.
Christina Dueholm

DC04/SM73

Hvis dit Skovby-bord har et af ovenstående modelnumre, er du heldig.

Der er nemlig rift om den udgåede model, der er karakteriseret ved sin store sokkel i midten og de ovale bordplader, der kan forlænges med næsten en meter ved hjælp af to tillægsplader.

Det hele startede med bolig- og interiørentusiast Ida Edith, der forvandlede bordet, købt på DBA for 500 kroner, da hendes nyligt renoverede lejlighed skulle skydes til et boligmagasin.

Bordet fik hun sprøjtelakeret hos en autolakerer, boligreportagen udkom, billeder blev delt... og en ny trend var skabt.

Det har fået brugtprisen på Skovby-bordet med den karakteristiske sokkel og ovale bordplade til at eksplodere. Fra 500 kroner, da Ida Edith købte sit i 2021, til 12.000 kr. i dag.

Men hvorfor er lige præcis dét bord så populært, spørger du måske?

Dels skriver bordet sig ind i tendensen om at omgive sig med møbler, der ikke er kantede. Bordets ovale form bidrager med en blødhed og naturlighed, der er i høj kurs netop nu, og søjlefoden er endnu et flueben ben sat på trend-listen.

Den type borde har det med at løbe op i pris fra nye, men med det brugte Skovby-bord og en gang autolakering var der lige pludselig mulighed for at erhverve sig et moderne, moderigtigt spisebord for en lille bitte brøkdel af prisen i butikkerne.

At modellen forud for sin renæssance er udgået øger kun populariteten.Det samme gjorde sig gældende for det populære Irma-net, der blev revet væk, efter det kom frem, at kæden lukker.. Vi har set det med flere Ikea-møbler, der er udgået. Mekanismen er oplagt.

Denne artikel er ikke tænkt som et forsøg på at banke prisen yderligere i vejret, men derimod et forsøg på at skubbe til din kreativitet, når du skal finde nyt til hjemmet. Måske findes dit næste drømmekøb på et loppemarked eller aktion, og venter kun på at få en lille makeover for at blive det scoop, der kan forløse dit hjem. Det er godt for miljøet. Og for din pengepung.

Skovby spisebord DC04/SM73

Hos Christina Dueholm står bordet i træ smukt sammen med spisebordsstolene og trægulvet. Det har fået en ludbehandling, der giver det sit lyse udtryk.

© Christina Dueholm
Forvandling af Skovby-spisebord model SM73/DC04

Trendfrontløber Ida Edith lakerede sit bord fundet på DBA i farvekoden 9001 - en cremet hvid, der står perfekt til det øvrige interiør-

© Ida Edith
Skovby spisebord DC04/SM73

Pernille Vejbæk har fået sprøjtelakeret sit Skovbybord med farvekoden RAL9010 - en varm hvid, der passer rigtig godt til indendørs brug.

© Pernille Vejbæk

Bordet med de mange muligheder

Oprindeligt kom Skovby-bordet i en række forskellige træsorter, men udgaven, der har taget boligentusiasterne med storm, er den hvide.

Nok er hvid et sikkert valg, der passer til det meste, og det er nu også dén variant, vi ser mest, når vi scroller igennem Skovby-forvandlingerne på Instagram.

Men iblandt er der også andre spændende bud på bordets udseende.

Tag bare det sorte bord hos Christine Egholm, der har givet det en opgradering i form af en ny bordplade i Dekton Arga - en poleret sten, der står som en smuk kontrast til den sorte sokkel, Christine har bevaret.

Og hos Sofie Parelius er bordet malet i en skøn, grå/grønlig nuance, der komplimenterer de sorte stole og det gyldne gulv så fint.

Det er et sjældent syn, men vi er også stødt på borde, der endnu ikke har fået en tur hos autolakereren, men som står smukt i træ.

Og så er der selvfølgelig de mange fine udgaver i forskellige nuancer af hvid og lysegrå.

Mulighederne er mange!

Skovby spisebord DC04/SM73

Christine Egholm har erstattet den oprindelige bordplade med en variant i sten. En smart måde at give sit bord et helt nyt udtryk på.

Skovby spisebord DC04/SM73

Linnea Jakobsen har malet sit bord i en fin, lysegrå nuance - den står flot til det øvrige interiør.

© Linnea Jakobsen
Skovby spisebord

Sofie har fået sprøjtelakeret sit Skovby-bord i en afdæmpet, grå-grønlig nuance. Det passer perfekt til hendes hjem, der også byder på masser af lyserød.

© Anitta Behrendt
Skovby SM73/DC04

Hos Anna Løwe er Skovbybordet blevet autolakeret med højglans i farvekoden RAL 9010. Det er smart, hvis man har små fedtfingre boende.

© Anna Løwe