Se de første billeder af Royal Copenhagens nye cool stel "Hav"

Helt uden blomster udmærker det nye stel sig ved sit maskuline, men elegante udtryk, designet af blandt andet Bjarke Ingels.

Royal Copenhagen nyt stel, Hav
© Royal Copenhagen

Det er snart et år siden, vi kunne dele nyheden om, at Royal Copenhagen for første gang i 10 år lancerede et nyt stel.

Men allerede nu, er der igen nyt på trapperne fra den kongelige porcelænsfabrik.

I samarbejde med KiBiSi - en dansk designtrio grundlagt af af arkitekt Bjarke Ingels, industriel designer Lars Holme Larsen og designfilosof Jens Martin Skibsted - lancerer Royal Copenhagen det nye stel 'Hav', som fra august vil blive solgt i deres egne flagskibsbutikker i København og Aarhus.

Se nærbilleder af stellet i videoen nedenfor

'Hav' er inspireret af havet med dets på én gang lige, horisontale linje og brusende bølger.

"Kombinationen af det geometriske og det organiske finder du måske i havet mere unikt, end du gør andre steder. Det er lige nøjagtigt det, 'Hav' rummer," lyder det fra Bjarke Ingels i en introduktionsvideo for stellet.

Alle dele af stellet er dekoreret med fiskeskæl- og bølgelignende mønster på nøje udvalgte steder.

"De er ikke bare placeret i forhold til udsmykning, men de er placeret ergonomisk i forhold til, hvor du vil holde på det. Det er en vigtig pointe i forhold til designgrebet, at der ikke skulle være noget overflødigt pynt," lyder det fra Jens Martin Skibsted.

"Vi har jo selvfølgelig undervejs kigget meget på dem i en fuldstændig hvid version også, men jeg tror, det lag, der ligger i, at få havet og havets farve og himlen med på produkterne, bærer nogle følelser, som bringer os et andet sted hen, end hvis det havde været en hvid tallerken," supplerer Lars Holme Larsen i videoen.

Royal Copenhagen nyt stel, Hav
© Royal Copenhagen

Missionen med stellet har været at skabe endnu et holdbart design til porteføljen, som ikke lige foreløbigt bliver forældet. Faktisk helst aldrig.

"Man snakker rigtig meget om genanvendelse, men fx Lego-klodser behøver ikke at blive genanvendt, fordi de forbliver. En legoklods fra 50'erne kan bruges med en legoklods fra i dag. Den ultimative form for bæredygtigged er at bevare sin relevans," siger Bjarke Ingels.

Trioen har valgt at arbejde med de materialer, der i forvejen kendetegner Royal Copenhagen, men har trukket elementer i den ny og mere moderne retning.

Royal Copenhagen nyt stel, Hav
© Royal Copenhagen
Royal Copenhagen nyt stel, Hav
© Royal Copenhagen
Royal Copenhagen nyt stel, Hav
© Royal Copenhagen