Skal vi tro søgestatikken bliver denne blomst årets største hit!

Det fantastiske er, at den er lige så smuk at se på frisk som tørret!

© Instagram @allybellfloraldesign

Eukalyptusgrene, philodendron og markblomster. Mange forskellige, smukke blomster og planter har gennem tiden været i særlig høj kurs, og skal vi tro søgestatistikken, så tyder noget på, at mange vil kaste deres kærlighed på en helt særlig en af slagsen i den nærmeste fremtid.

Søgningen på pampasgræs steg nemlig med intet mindre end 500 procent over et år på Pinterest.

Pampasgræs er en blomst, der kan blive op til tre meter i alt! Dens næsten fjerlignende blomst og smukke udseende i tørret tilstand gør den anvendelige i et utal af sammenhænge. Den findes både i den beige/hvide variant og en ret bjergtagende lyserød.

Den finurlige gevækst oplever også en heftig opmærksomhed på Instagram, hvor den med hyppigere og hyppigere mellemrum dukker op.

Blandt danske instagrammere bliver den i høj grad brugt i vaser i al sin smukke enkelthed, mens også der findes mange eksempler på, at blomsten er et hit til bryllupper, hvor den får lov at indgå i ikke bare buketten, men også i store blomsterdekorationer og sågar i loftinstallationer.

Trumfen for pampasgræs som trend blev sat under Formland-messen i Herning i august. Her erklærede trendekspert Anette Eckmann pampasgræs for det næste store indenfor blomster i hjemmet og Pej-gruppens trendforsker Rikke Skytte fremhævede de tørrede blomster som en stor trend for den kommende SS19-sæson.

Med andre ord bliver pampasgræs ikke til at komme udenom i dit feed og i magasinerne. Og måske også hjemme hos dig selv?

PSSST Et trick lyder, at du kan spraye din tørrede pampasgræs med hårspray, så den holder faconen, men det er nu ikke noget, vi endnu har afprøvet, så det er på eget ansvar.

Artiklen er oprindeligt publiceret i april 2018 og opdateret d. 26. august 2018.

Mangler du inspiration til gardiner, har vi lavet den ultimative guide til gardiner og alt, du skal vide om varianter og de bedste forhandlere.

Gør som 27.000 andre - helt gratis!

Vil du have det bedste fra Bolig Magasinet; de seneste nyheder, inspirerende boligreportager og konkurrencer direkte i indbakken?

Skriv dig op til vores altid inspirerende nyhedsbrev