Her er sofaerne, du snart kommer til at se overalt

2021 har for alvor slået benene væk under stuens bløde midtpunkt og helt "nye" streger tegner sofamoden anno 2021/22.

70'er sofa trend
© Norr 11

Tiden er kommet til at støve endnu en designarv af, siden vi senest har kastet vores kærlighed på sofaer af klassisk og knap så komfortabelt 50'er/60'er-design.

Byd velkommen til 70'er-favoritterne!

Det er sofaer med tyngde, rynker, bølger og buler, og så er de modulære og glade for hjørner. Tidens hotteste sofaer har ikke synlige ben, men står direkte på gulvet og inviterer til afslapning med deres tilbagelænede udtryk.

Togo sofa
© Ligne Roset

De seneste år har vi set den franske designklassiker Togo-sofaen tage en tur i Insta-manegen som absolut toptrend.

Togo blev designet i 70'erne og har siden sin debut på markedet i 1973 ikke taget en produktionspause. Det anslås, at der er blevet lavet mere end 1 million eksemplarer og lige nu er især vintage-versionerne i høj kurs.

En anden 70'er-favorit som også oplever en spirende renæssance er Mario Bellinis Camaleonda sofa (øverst).

Trendsættere som Pernille Teisbæk og Mirjam Flatau har indrettet sig med versioner i hhv. læder og buclé og britiske Vogue erklærede i februar sofaen for "instasofaén".

Også det schweiziske møbelbrand De Sedes 70'er hit DS-600 oplever fornyet opmærksomhed. Som sine italienske og franske modstykker er den modulær og med en hynde og ryg, som er alt andet end standard.

Fælles for de tre er, at de så dagens lys i begyndelsen af 70'erne.

Moderne 70'er-æstetik

Men det er ikke kun flower power-tiden, der er leveringsdygtig i trenden.

Senest har Norr 11 sendt "Studio" på gaden - en sofanyhed, som på mange måder besidder de samme kvaliteter som netop DS-600 med riflet ryg og sæde.

Hos Hay har den seneste sofanyhed 'Quilton' også tydelige nik til 70'erne med sit lave, benløse design med en svulmende silhuet.

I begge tilfælde er der tale om modulsofaer, som kan sættes sammen, så de passer perfekt til omgivelserne - som det er tilfældet med deres populære "forfædre".

© Hay
© Norr 11

Står der også sofa på din indkøbs- eller ønskeliste i den nærmeste fremtid, så kan det være, du skal overveje en version uden ben og med knap så standard silhuet.