Nespresso har fundet en genial måde at genbruge deres kaffekapsler

Drik din Nespresso-kaffe med bedre samvittighed. Aluminiummet fra kapslerne har nu fået endnu et formål!

© Getty Images

De små aluminiums-kapsler som hver dag ender i manges skraldespand, og som ikke ligefrem er en gave til miljøet, har sneget sig med på beatet i upcyclings-trenden.

Aluminium er et materiale, der kan genbruges uendeligt, og derfor er det oplagt at tænke i, hvordan man kan bruge materialet på ny.

Det har Nespresso gjort i samarbejde med den svenske cykelproducent Vélosophy. Resultatet er en spritny, cool og bæredygtig cykel: 'RE:CYCLE'.

Ah hva?! tænker du måske, men den er god nok.

Snart kan du trille gennem byen på et stel af gamle kaffekapsler - og som om det ikke i sig selv var nok at pudse glorien ved at genanvende metallet, så er der endnu en bonus med i handlen.

© Vélosophy/Nespresso

Bæredygtigt designsamarbejde

Som en del af deres generelle mission donerer Velosophy én cykel for hver solgte cykel, og det gør sig også gældende under samarbejdet med Nespresso.

Hver gang der sælges én cykel, doneres der én til en skolepige i Ghana. Når en skolepige i udviklingslande modtager en cykel, viser statistikken at hendes fremmøde forbedres med 30 procent og herigennem hendes resultater med 60 procent.

© Vélosophy/Nespresso

Cyklen, 'RE:CYCLE', som er lilla som en af Nespresso-kapslerne, er en limited edition og laves i 1000 eksemplarer.

Den er i handlen eksklusivt på Vélosophys hjemmeside til en pris på 1290 eur.