Vi varmer op til sommeren med en is-nyhed fra... Ikea!

Det tegner godt for sommeren, at Ikea har lyttet til folkestemningen og lancerer en helt ny is i deres varehuses restauranter og bistro.

© Getty Images

Normalt plejer det at være nyheder til boligen, der bliver lanceret af Ikea, men denne er en nyhed til ganen og maven.

  1. april lancerer det svenske møbelvarehus nemlig en helt ny variant af deres populære 5-kroners softice, der vel næsten må betragtes som en Ikea-klassiker.

Det nye medlem af bistro-sortimentet er en plantebaseret softice, der skal gøre det nemmere for Ikeas kunder at vælge kød og andre animalske produkter fra - en tendens, der generelt vokser støt i takt med at opmærksomheden omkring den store indflydelse vores forbrug af netop dette har på klimaet.

Isen er baseret på frugt i form af jordbærpuré og bliver formentlig den første i rækken af flere mælkefri is, der vil blive lanceret af Ikea, der går i overvejelser omkring at inddrage både soya- og havremælk i deres udvikling.

Alt sammen er en del af strategien om at skabe flere bæredygtige og plantebaserede madvarer, som kræver færre ressourcer for at bespise det samme antal mennesker og samtidig har en mindre miljøpåvirkning.

Ifølge Food Manager hos Ikea, Stuart Cowan, betyder det ikke, at smagen lider overlast.

  • I den seneste måned har vi arbejdet tæt sammen med vores leverandør for at finde både den rigtige smag og perfekte tekstur til den nye softice. Vores ambition var at skabe en plantebaseret softice, der er lige så blød, luftig og lækker som vores populære mælkebaserede softice, fortæller Stuart Cowan, Food Manager hos IKEA Danmark i pressemeddelelsen.

Om det reelt er tilfældet, kan du selv vurdere fra 4. april i både restaurant og bistro.