Få sofadesignerens opskrift til at vælge den helt rigtige sofa

Er det svært at vælge ny sofa? Vi har spurgt en af Danmarks førende sofadesignere og guider dig igennem det vigtigste, du skal vide.

Hvordan skal den se ud, hvor skal den stå og skal det være det modige farvevalg eller de trygge, neutrale farver? Overvejelserne er mange, når du skal vælge ny sofa.

For mange er sofaen en af hjemmets største investeringer, når det kommer til møbler. Derfor er det vigtigt, at gøre sig nogle overvejelser, når der skal fornyelse i stuen. Vi har rådført os med designer Line Nevers Krabbenhøft, der til daglig designer sofaer for SOFACOMPANY. Hun giver sine bedste råd til at tage den store beslutning. Læs med og bliv klogere på, hvad du skal overveje.

Overvej sammenhængen

Sofaen er ikke bare en stor investering, det er også et af hjemmets største møbler rent fysisk. Derfor er det vigtigt at overveje, hvor den passer til resten af hjemmet samt de øvrige møbler.

⁃ Det er vigtigt at overveje, hvilket rum sofaen skal være i og hvordan den passer ind i stilen i hjemmet, forklarer Line Nevers Krabbenhøft og fortsætter:

⁃ Man kan godt have forskellige stilretninger og farvevalg i sit hjem, men det er godt at tænke over sammenhængskraften - både til det rum, sofaen skal stå i og sammenhængen med de andre rum i hjemmet. Så bliver man gladest for sit produkt i længere tid og undgår fejlkøb.

Den skulpturelle sofa Paula fra SOFACOMPANY koster 8.999 kr.

Vælg en farve, der passer til dit hjem - og dig

En farve er ikke bare en farve. Farvevalg kan ændre udtrykket på et møbel markant og er med til at sætte en stemning i rummet - det gælder også for sofaen. Derfor er din sofas farve vigtig at tage stilling til.

  • Hos SOFACOMPANY ser vi sofaen som hjemmets hjerte. Det er her man kan slappe af og lade op. Derfor er det også vigtigt at man vælger en farve, der giver ro. Det kan være forskelligt fra person til person, hvad der giver ro. Nogle kan bedst lide varme farver, andre har det bedst med rolige, kølige nuancer, fortæller Line Nevers Krabbenhøft og uddyber:

  • Farver er en god måde at lege med udtrykket på og vise personlighed, hvis man for eksempel vælger en gul eller en pink sofa. Tør man ikke springe ud i en vild farve, kan man gå med farver som grå, brun og hvid. Disse farver er nemme at indrette med og man kan nemt tilføre farver på andre måder i indretningen ved at male vægge, lofter eller bruge farverige puder, plaider eller tæpper.

Man skal dog ikke være bange for at lege med farver, så længe man tænker det ind i en sammenhæng. Det understreger Line Nevers Krabbenhøft:

  • Sofaen er stuens vigtigste skultptur. Den betyder meget for stuens udtryk. Derfor er det vigtigt at huske på sammenhængskraften - du kan sagtens vælge en modig farve, hvis du tænker på sammenhængen.

Vær kreativ med fleksible modulsofaer

Om du er typen, der ofte rykker rundt i stuen og elsker fornyelsen eller bare gerne vil have muligheden for at ændre din sofas udtryk, kan en modulsofa være værd at overveje.

  • Kan man godt lide at ændre indretningen ofte, skal man overveje en modulsofa. Så kan du skabe mere luft i rummet eller ændre sofaens og ikke mindst stuens udtryk, fortæller Line Nevers Krabbenhøft og uddyber:

  • Man kan lave et hjørne eller lave sofaen mindre eller større, skille den ad, så du kan have to sofaer, der står overfor hinanden. Der er noget langtidsholdbarhed over en modelsofa. Og hvis man er rigtig modig, kan man vælge moduler i forskellige farver og tekstiler.

Få naturen ind med organiske materialer som læder og egetræ som her på sofaen Holm fra SOFACOMPANY til 18.999 kr.

Hvordan vil du bruge din sofa?

Sofaen er for mange mennesker stedet, hvor man slapper af efter dagens aktiviteter. Overvej, hvad dine behov er i hverdagen - er det et sted, hvor der skal være plads til, at hele familien kan flyde ud og se en serie, eller skal det være et sted, man sidder godt og kan læse en god bog?

  • Man må aldrig glemme at tænker over ens sofaadfærd. Hvordan kan man bedst lide at bruge en sofa? Er man flere i en familie, der skal kunne bruge sofaen på samme tid, er man et par, der ikke behøver helt så meget plads og skal den fungere som afslapningssted i hverdagen eller et sted, man sidder og taler med sine gæster? Vil man gerne kunne ligge og slænge sig i sofaen, er det værd at overveje en sofa med chaiselong, der giver plads samt overveje sofaens dybde, så der er plads til, at man kan ligge behageligt, slutter Line Nevers Krabbenhøft.

Line Nevers Krabbenhøft er designchef i SOFACOMPANY