Sommeren 2020 byder på en ny spirende blomstertrend

Måske har du også bemærket den? Blandt sommerlige billeder af kolde drinks, bare tæer og burgere figurerer buketter af den fineste blomst på Instagram.

margueritter og kamilleblomster
© Morten Andersen, Styling: Julie Løwenstein

Man fristes til at skrive, at hver sæson har sin trend-blomst.

Det er ikke altid, det går lige så meget amok, som da de pastelfarvede brudeslør indtog både Instagram, bloggersfæren og den lokale købmand.

Men der er nu alligevel ved at tegne sig en tendens, når vi kigger på Instagram og de mange nydelige sommerglimt, der dagligt bliver skudt af sted i den visuelle æter.

Og hvad er der mon tale om? Ikke noget, du ikke kender i forvejen.

Det er såmænd "bare" margueritter og kamilleblomster! Måske i anledning af, at Daisy rundede et skarpt hjørne i år?

Eller måske bare fordi, at vi har affundet os med, at sommerferien for manges vedkommende vil blive tilbragt langt mere lokalt, end vi er vant til grundet Coronaens dystre skygge, der blev kastet over verden tidligere på året.

I kølvandet på den er det nærliggende at omfavne den danske sommer med alt det gode, den bringer med sig af rabarber, koldskål og kønne blomster!

De fine hvide blomster med solgul midte kan bruges på forskellig vis, når du inviterer dem indendørs til at pynte.

Margueritter i vase
© Tikkie Elsøe/@tikkie_elsoe

Gør fx som Tikkie Elsøe, der har plukket en lille håndfuld margueritter, som hun lader pynte i en elegant lille glasvase med vintage-vibe.

Buket af kamilleblomster
© Louise Holmskov/@Louise_holmskov

Du kan også samle et stort bundt kamilleblomster og lade dem sprede sommerglæde i samlet flok indendørs, som både Louise Holmskov ogSøs Sophia har gjort ovenfor.

Her dur både keramikvaser med tyndge ala syltekrukker eller gennemsigtige af glas, som i den grad overlader spotlightet til de fine sommerblomster.

Buket med kamilleblomster og riddersporer
© Anitta Behrendt/ Styling: Julie Løwenstein / Blomster: Sanja Alaxandra Nielsen

Og så egner de kridhvide blomster med deres "pollenblomme" sig også i buketter med andre venner fra grøftekanten, som her, hvor de får selskab af koboltblå riddersporer.