15 idéer til indretning af “soveværelset” i en etværelses lejlighed

Har du en etværelses lejlighed? Så kender du sikkert til besværet der kan opstå når du skal indrette dig. Men tvivl ej, for her for du 15 gode idéer til, hvordan du kan indrette lejligheden og få mest muligt ud af rummet.

Indretning af soveværelse
© Jotex

1. Væk med gavlen

Gå væk fra senge med en høj gavl, da det kan tage en masse unødig plads. I stedet for kan du hænge nogle billeder op på væggen eller dekorere den med et stort spejl. Mulighederne er uendelige.

2. Brug et gardin

Hvis du vil separere soveværelset med resten af stuen, kan et fint og lyst gardin være med til at indramme rummet, og pludselig har du ”to” rum i din etværelses lejlighed.

3. Seng og sofa på modsatte sider

Det kan være en god idé at stille din seng op af den ene væg og sofaen op ad den anden væg. Dette skaber et rum, som ikke har et ensformigt udtryk.

4. Brug et tæppe

Et stort tæppe under din seng vil være med til at definere, hvor soveværelset starter og dermed adskiller det sig fra resten af rummet.

5. Brug spejle

Stil et højt spejl op ad væggen, for at skabe en illusion om et større rum.

6. Skrivebord som natbord

Slå to fluer med et smæk - Brug dit skrivebord som natbord ved at stille det tæt op ad sengen.

7. Brug lyse farver

Dit rum er ikke særlig stort og kommer i den grad ikke til at se større ud, hvis mørke møbler og nips overtager rummet. Derfor skal du indrette med hvidt. Et simpelt lyst sengetæppe kan gøre underværker.

8. Separer rummet med glasvæg

Du kan vælge at separere stuen og soveværelset fra hinanden med en glas væg. Tilføj også et enkelt gardin for at skabe privatliv. Glasset vil give rummet et æstetisk flot udseende.

9. Gulv til loft skab

Byg et gulv til loft skab og indram din seng med denne. Det skaber ikke kun et flot udtryk, men også en masse opbevaringsplads.

10. Byg et podium eller en hems

Hvis mulighederne i rummet er til, at du kan bygge et podium eller en hems til din seng, vil det give rummet en positiv effekt. Disse løsninger løfter værelset væk fra stuen, og samtidig vil der være god opbevaringsplads herunder.

LÆS OGSÅ 10 ting, du skal overveje, når du vil lave en hems

11. Brug en rumdeler

En fin rumdeler kan være med til at separere rummene fra hinanden.

12. Endnu et rumdeler tip

Hvis du vil have en mere funktionel rumdeler, kan du snildt bruge dit tøjstativ.

13. Brug reol som natbord

Vælg en enkel og strømlinet reol og placer den tæt på sengen. Her kan du opbevare en masse forskellige ting og endda bruge det som natbord.

14. Placer sengen i et lille hjørne

Hvis du har et lille indhak eller skråvæg i rummet, kan du vælge at placere sengen deri og få din egen lille hyggekrog.

15. To reoler, ét skrivebord

Du kan skabe ekstra opbevaringsplads ved at sætte en reol i hver side af skrivebordet.