5 geniale Ikea-hacks til det lille soveværelse

Skab mere plads i et lille soveværelse med opgraderede Ikea-møbler.

© Ikea

Ikea-hacks til soveværelset

Det er ikke altid nemt at indrette et lille soveværelse, hvor der skal være plads til garderobe og opbevaring, men tricket er at få alting gemt af vejen i skabe, skuffer og under sengen.

Når alt har sin plads og er gemt af vejen, virker rummet større og mere luftigt, fordi det ikke er tætpakket med tøj, sko og nips.

Derfor er det med at få købt kommoder og skabe, hvor du kan gemme tingene. Her er Ikea selvfølgelig altid din ven, hvis du ikke vil bruge en formue, og med et par tricks kan du opgradere looket lidt, så dine nye møbler ser dyrere ud, end de egentlig er.

Kommode med retrolook

Ikeas ’Tarva’-kommode kan blive et rigtigt fint møbel med en gang maling, bejdse og lidt tilpasning. Mal kommoden hvid, men lad benene og den nederste kan være.

Sav en lille smule af benene, så de bliver skrå og ser lidt retro ud, og mal ben og kant med en mørk bejdse. Til sidst kan du udskifte grebene med nogle andre fine greb, for eksempel i messing som på billedet.

Se guiden her.

Skræddersy ’Pax’-systemet

Hvis du har et lille skab, kan ’Pax’ gøre dit liv lidt nemmere. Skabssystemet kan skræddersys, så opbygningen af dit ’Pax’-skab er præcis, som du gerne vil have det med skuffer, stænger og hylder.

Skabet kan opgraderes med mønstret hyldepapir i skufferne samt fine håndtag, som får systemet til at se dyrere ud, end det er.

Se guiden her.

Lækre læderstropper

Læderstropper gør virkeligt en forskel, og det er et supernemt og billigt hack.

Her er det Ikeas ’Hemnes’-skoskab, der har fået en lille makeover med læderstropper lavet af et gammelt bælte, men du kan også købe lidt skind eller læder, hvis du gerne vil have et mere råt look.

Læderstropperne kan også sagtens overføres til andre møbler, så det er bare med at komme i gang.

Se guiden her.

Kompakt makeupbord

Makeupbordet kan godt blive nedprioriteret, når der ikke er så meget plads, men du kan sagtens få plads til en praktisk miniudgave med Ikeas Ekby Alex-skuffer.

Sæt skufferne op, tilføj et flot spejl og en lille skammel, og så har du et praktisk makeupbord.

Se resten af soveværelsesmakeoveren lige her.

Bænk med opbevaring

Med ’Nordli’-kommoden kan du lave en hyggelig siddeplads med indbygget opbevaring.

Du skal bare tilføje en boksmadras og et par bløde puder, og så er det bare at fylde skufferne med tøj og sko. En fin og elegant løsning, der giver mere hygge og god opbevaringsplads.

Se guiden her.

Kilde: Popsugar

HÅNDPLUKKET TIL DIG