8 geniale tips til at gøre dit soveværelse lækkert og indbydende

Få 8 smarte tips og tricks til, hvordan du opnår et skønt soveværelse, hvor du har lyst til at opholde dig. Vi har samlet en genial guide til dig her!

Tips til indretning af soveværelset
Soveværelse i grå toner
© Kira Brandt

Ud med det overflødige

Et soveværelse, som mest af alt fungerer som opbevaringsrum er ikke særlig hyggeligt. Få de unødvendige ting ud af rummet - eller gemt godt væk, og nyd, at dit soveværelse er et luftigt og rart sted at befinde sig.

Soveværelse i varme, lyse farver
© IKEA

Få lyset ind

I de kolde måneder er vi mest af alt udsat for mørket. Få derfor nogle lyse elementer ind i dit soveværelse, eksempelvis lyst sengetøj eller lyse og rolige billeder på væggen. Husk dog, at man får den bedste nattesøvn, hvis rummet er komplet mørkt - så undgå de lyse og lette gardiner.

Soveværelse i blå toner
© Pernille Greve, skrevet af Lone Monna og Pia Olsen/Living Stories

Find dine yndlingsfarver frem

Det er fornuftigt at lade sit soveværelse være i rolige og neutrale farver, som skaber ro. Men husk, at det stadig er en del af dit hjem - så hvis du elsker blålige farver så find en lys og rolig nuance af denne.

Se flere billeder af det smukke soveværelse her.

Soveværelse med gennemgående brunlig farve
© Tabetcafe.dk

Hold det afslappet

Vi bruger mange timer i vores soveværelse og mange timer, hvor det vigtigste formål er afslapning. Sørg derfor for at lade dit soveværelse indbyde til afslapning. En god behagelig seng, møbler som indbyder til afslapning og rolige materialer og farver.

Soveværelse med hyggeligt tapet
© Kira Brandt

Giv liv til væggene

Soveværelset kan let gå hen og blive hvidt-i-hvidt. Du kan komme udover dette ved at pynte dine vægge med et lækkert tapet i rolige farver. Tapetet kan give kant til et ellers stringent rum.

Soveværelse med helt grå væg
© Ferm Living

Gør det personligt

Vi har det med at gemme vores yndlings-pynt til stueområderne. Men vi bruger altså mange timer i vores soveværelse, så hvorfor ikke nyde nogle af dem derinde? Flyt dine lækre vaser eller søde lysestager ind i soveværelset og stå op til dine yndlings-ting hver morgen.

Soveværelse med luftige gardiner

Red lige sengen

Det er fristende at springe ud af dynerne om morgenen, men det er altså lækrere at komme hjem og kunne putte sig under de flot redte dyner. Desuden får en redt seng rummet til at synes større.

Seng med opbevaringsplads under
© Frederikke Heiberg, skrevet af Pia Olsen/Living Stories

Få tøjet af vejen

Mange af os bruger soveværelset som et stort klædeskab. Men det skaber selvsagt rod både i rummet og for øjet med alt det tøj. Så få det gemt væk i skabe og skuffer og brug i stedet den overskydende plads til at skabe luft og rum.

Se flere billeder af lejligheden her.

HÅNDPLUKKET TIL DIG