Her er det intelligente vækkeur, der sikrer dig en god, sund søvn

Træd væk fra din smartphone!

© Circa

Livet er på mange måder blevet nemmere med smartphonens indtog. Men nogle ting er også blevet langt mere komplicerede.

Eksempelvis noget så simpelt som søvn.

Hvert år dør 750 danskere som følge af søvnmangel. Det fremgik af en rapport fra Sundhedsstyrelsen tilbage i 2016, og generelt får vi bare alt for lidt søvn. Det skyldes blandt andet vores mobiltelefoner, som vi slæber med i seng, hvor de afleder os fra den egentlige mission med vores horisontale stilling.

Det er her, 'Circa' kommer ind i billedet. Et intelligent vækkeur, der gør din telefon overflødig i soveværelset.

Minder om din telefon, men er bedre for søvnen

Uret er blevet udviklet siden 2014 og bliver en realitet takket være en 'crowd funding' (indsamling foretaget via nettet, som alle kan oprette og private kan vælge at støtte, red.).

Uret har på mange måder en del til fælles med din telefons funktioner, men ikke samme distraherende elementer.

Med 'Circa' kan du sætte flere forskellige alarmer, du kan vælge at få hjælp til at sove gennem beroligende lyde, og uret vækker dig indenfor et bestemt tidsrum, når det er mest hensigtsmæssigt.

Det helt rette tidspunkt bliver afgjort via den sensor, du skal lægge under madrassen, som måler din vejretrækning og bevægelser og på den måde gør det muligt at vurdere, nogenlunde hvor du er i søvnen, og hvornår du har nemmest ved at vågne op. Det giver en god start på dagen, og sammen med påmindelsen om, hvornår det er tid til at gå i seng, så skulle du gerne ende med, at få mere og bedre søvn.

Desuden kan du også følge med i din søvnkvalitet, som uret også registrerer.

Det er forventet, at uret er helt færdigt og klar til at komme ud til brugerne i juni 2018. Læs mere på Kickstarter her.