© Foto: Thomas Dahl

Sådan får du et bæredygtigt soveværelse

Det er sundt at sove godt – især når du indretter soveværelset efter grønne principper, som bidrager til et bedre indeklima og forebygger søvnproblemer. Præcis ligesom sengen Essential fra Auping, der er skabt af 100% genanvendte eller genanvendelige materialer.

16. juli 2018 af Foto: Thomas Dahl. Tekst og styling: Benjamin Native Studio

Vi mennesker tilbringer rundt regnet en tredjedel af livet på Zzzzz, derfor giver det ekstra god mening at indrette soveværelset efter bæredygtige principper – så gør du nemlig ikke kun noget godt for miljøet, men også din krop, der vil trives i sengen og værelset, sove bedre og være fyldt med energi og overskud, når du vågner om morgenen. Her får du boligstylistens bæredygtige 'basics':

Få en bæredygtig seng

Sengen er det mest centrale i dit soveværelse – en forudsætning for at sove godt. Essential fra Auping er en kvalitetsseng med lang levetid, der er produceret af 100% genanvendte eller genanvendelige materialer. Ligesom alle andre produkter fra Auping er den fri for kemikalier og andre kræftfremkaldende stoffer samt Cradle To Cradle™ certificeret, hvilket er din garanti for et bæredygtigt og sundt produkt. 

Tip! Match den bæredygtige stemning ved at vælge Aupings Essential i en naturlig og jordbunden farve. 

Seng: Essential fra Auping i farven Warm Grey // Pyntepude: Leavings fra Auping, der er unik og skabt af rester fra Aupings systue for at minimere ressourcespild // Sengetøj: Helium fra AupingOEKO-TEX® 100, som gør det endnu sjovere at hoppe under dynerne. Fås med button-down system og lynlås i 140X200 eller 140X220 cm // Væglampe fra Design By Us // Vægmaling fra REN

© Foto: Thomas Dahl

Brug en 'ren' kalkmaling

Grønt gør det er let at slappe af, drømme sødt eller powernappe, fordi farven minder om den harmoni og ro, som vi alle finder i naturen – derfor er den oplagt i soveværelset, hvor omdrejningspunket selvfølgelig er den helt rigtige seng til dine behov. Vælg en miljømærket maling som REN, der bl.a. er kendt for en naturlig antibakteriel og skimmelhæmmende effekt.

Rens luften med grønne planter

Tidligere troede mange, at grønne planter 'åd den gode ilt' i soveværelset, men faktisk er de med til at forbedre fugtigheds- og luftniveauet, så du får et endnu bedre indeklima. Desuden bidrager de til en beroligende stemning (og så gør det vel heller ikke noget, at det er oppe i tiden med store palmelignende planter i boligen?). 

Stil krav til dit sengetøj

Gå efter standarden OEKO-TEX® 100, den førende mærkning for tekstiler i verden, der kort fortalt betyder, at sengetøjet er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer. Standarden er højere end Danmarks eller EUs lovgivning og garanterer en bæredygtig produktion. Se Aupings udvalg her.

Pssst! Få endnu mere inspiration til den gode nattesøvn med den gratis podcast SOV BEDRE, der er sponsoreret af Auping og kan findes herunder samt på iTunes.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste