Sådan får du et lille soveværelse til at se større ud

Virker dit soveværelse trængt og småt? Se med her, hvor vi giver dig 5 tips til, hvordan du får dit soveværelse til at syne større.

Plads. Èt af de vigtigste punkter på tjeklisten for de fleste af os, når vi leder efter ny bolig. Men med nogle få, simple ændringer, kan du heldigvis selv gøre meget for at få din bolig til at se visuelt større ud.

1: Fjern alt overskydende rod i soveværelset

Støvsug rummet for overflødige møbler, nipsgenstande og rod. Soveværelset syner meget større, hvis der ikke foregår alt for meget på en gang, så hold pyntegenstande på et minimum. Når du kun har de møbler tilbage, du skal beholde i rummet, skal du sætte god tid af til at få det indrettet ordentligt. Det betyder enormt meget for det visuelle udtryk, at tingene står på den rigtige måde.

Stem på ‘Årets læserfavorit’ og deltag i konkurrencen om et BeoSound Shape til en værdi af 25.000 kr.

2: Hold værelset pænt og rent

Rengøring og oprydning går hånd i hånd. Støvsug regelmæssigt og tør overfladerne af. Det gør soveværelset meget mere indbydende end et lille rodet og beskidt rum.

3: En mindre seng får rummet til at syne større

De fleste af os kan bedst lide at sove i en stor seng, så der er god plads, men overvej om en mindre seng kan gøre noget for pladsen i dit soveværelse. Det vil selvfølgelig give dig mindre plads at sove på, men det kan gøre så meget for rummets helhed.

4: Sørg for god belysning

God belysning er næsten altafgørende for, hvor stort et rum syner. Lys kan snyde øjet og få et rum til at virke meget større. Placer gerne en lampe med varmt hvidt lys på sengebordet for at blødgøre belysningen. Har du to sengeborde, så sørg for at lamperne er ens, da to forskellige lamper kan forstyrre øjet og virke rodet.

TIP En lyskæde kan kun gøre godt. De er lette og giver et hyggeligt lys i indretningen.

LÆS OGSÅ De fineste lamper til soveværelset.

5: Dekorer med spejle

Spejle får dit rum til at virke større ved at reflektere lys fra både vinduer og lamper. De tager ikke visuelt plads, men kan være med til at forstørre udtrykket. Med spejle kan du på én og samme tid dekorere dine vægge, forøge belysningen og gøre rummet visuelt større.