Sådan laver du nemt og billigt en åben garderobe

Du behøver ikke bo i en herskabslejlighed for at have din egen skræddersyede garderobe. Her viser vi dig, hvordan du laver din garderobe til et smukt showroom.

Åben garderobe
© IKEA

Det bliver nemmere at sammensætte fede outfits, når du har et godt overblik over din garderobe.

Og her er den nemmeste løsning, at alt dit tøj hænger til nogenlunde frit skue i enten et decideret walk-in-closet eller i en åben garderobe i dit soveværelse.

Der findes mange forskellige udtryk, du kan gå efter, hvis du vil lave en billig åben garderobe, men grundlæggende er der nogle faste principper og ting at tage højde for.

Sådan laver du billigt walk-in-closet/åben garderobe

  • Vurder først, hvilket behov du har for tøjopbevaring. Har du fx mange lange kjoler? Eller er der overvejende flest striktrøjer eller måske skjorter? Kig på dit tøj, så du ved, hvad du nogenlunde skal bruge af opbevaringstyper; bøjlestænger til korte og lange ting, hylder til strik og æsker eller skuffer til undertøj og nips.
  • Når du har overblik over tøj og typer af opbevaring, skal du i gang med at planlægge en form de skal hænge i. Brug evt malertape på væggen til at markere, hvor tingene skal hænge, så du kan få et indtryk af det inden.
  • Skab ro ved at holde stativer og hylder i én farve, så dit tøj får al opmærksomheden.
  • Hemmeligheden bag et fint look med åben opbevaring er orden. Sortér dit tøj efter type og farver, og hæng det pæneste op på garderobestativerne.
  • Opnå en minimalistisk stil med enkel opbevaring på åbne hylder. Brug æsker, krukker og kasser til at holde orden i sokker, undertøj, tørklæder, bælter og andre småting.
  • Overvej eventuelt, om det er nødvendigt med en kommode til toppe osv.

TIP Vil du gerne skabe lidt samling omkring din åbne opbevaring, kan du med fordel male væggen bag garderobestativerne i en mørk farve. Det samler looket og giver ro.

TIP Hvis du gerne vil skjule din garderobe, kan du bruge et smukt gardin i samme farveskala.

Eksempler på flotte åbne garderober og walk-ins

Den ultra billige løsning

Er budgettet stramt, så stik en tur i dit lokale byggemarked og får skåret hylder på mål af krydsfiner. Monter dem med hyldeknægte og lad galvaniserede rør agere bøjlestang. Billigt og nemt.

Bedste walk-in-closet til et smalt rum

Når du ser denne løsning kan det være, du pludselig tænker lidt mere positivt omkring dit smalle rum eller soveværelse. For det er nemlig oplagt at sætte hylder og bøjlestænger op.

Her er der desuden tilføjet nogle kommoder, som giver ekstra opbevaring og mulighed for gemme lidt af vejen.

Åben garderobe med plads til både ham og hende

Vil du have lidt mere personlighed i din garderobeløsning og plads til både din og din partners garderobe, så er et gammelt arkivskab en oplagt løsning. Skabet skille de to garderober og kan samtidig være opbevaring til småtterier. Desuden giver symmetrien et flot udtryk.

LÆS OGSÅ Find opbevaring til din garderobe blandt 11 smukke skabe