5 (meget) forskellige måder, du kan gøre sofaen til en central del af indretningen på

Lad stuens mest centrale møbel komme til sin ret! Vi guider dig til at gøre sofaen til en naturlig del af indretningen – og det kan altså have flere forskellige betydninger.

© Sofacompany

Sofaen er nok det vigtigste møbel i stuen, men den kommer ikke altid til sin ret. Så hvordan kan du gøre den til en del af indretningen på en måde, der er gennemtænkt, og hvor den virkelig får lov at shine?

Det har vi samlet fem tips til her – som stikker i vidt forskellige retninger.

1. Gå all in på det kunstneriske

Er du vild med kunst og design, er vores tip helt enkelt at se sofaen som et kunstværk i sig selv. Du kan få sofaer i et utal af frække og vovede farver og med utraditionelle og organiske former, der hurtigt får den til at stikke ud og tiltrække sig positiv opmærksomhed.

Et godt tip, hvis du har en sofa i et særligt design, er at give den god plads, så den bliver vist frem som et møbel – eller et kunstværk – for sig. Din stue føles også mindre klemt, hvis der ikke står borde, stakkevis af bøger og diverse helt tæt op ad sofaen.

Rose fra Sofacompany er nærmest en skulptur i sig selv med sine organiske former. Sofaen kan købes her fra 7.999 kroner.

© Sofacompany

2. Lad sofaen blødgøre rummet

Du kan også vælge at gøre det helt modsatte, hvis du i forvejen har en stue, hvis farver og kunstværker er meget dominerende eller stikker i forskellige retninger.

Her kan en sofa i et enkelt design og i en afdæmpet farve bløde hele rummet op og skabe en ro, omgivelserne – og du selv – kan nyde godt af.

Sovesofaen Vivica bidrager her med en lethed, der bryder det ellers kantede rum op. Fra 13.999 kroner – find den hos Sofacompany her.

© Sofacompany

3. Brug kontraster aktivt

På farvefronten er et godt tip at tænke i kontraster, når du vælger en sofa til dit rum. En lys sofa kan hurtigt virke bleg og forsvinde, hvis den står i et lyst rum, men med kraftige farver på væggene træder den frem i rummet. Det samme gør sig gældende omvendt, så er væggene lyse, kan du indrette med en mørkere sofa eller en sofa i en kraftig farve.

Når vi taler kontraster, kan du selvfølgelig også lege med komplementærfarver og vælge en sofa, der giver flot modspil til for eksempel sofabordet eller et kunstværk.

Den ekstremt (og flotte) grønne flydersofa Leonora står her i kontrast til den lyse væg og agerer samtidig komplementærfarve til det røde element bag den. Fra 10.999 kroner – find den hos Sofacompany her.

© Sofacompany

4. Giv sofaen en ny funktion

Sofaen kan hurtigt blive sat i kasse som et møbel, der peger mod tv’et. Men den kan så meget mere! Så hvis du har pladsen, er det bestemt værd også at tænke sofaen ind i indretningen på andre måder.

Du kan for eksempel lade den pege ud mod haven, hvis du har et stort vinduesparti, eller du kan lave et samtalehjørne med en sofa og et par lænestole eller to sofaer, der peger mod hinanden.

Modulsofaen Dane fra Sofacompany er her delt op, så modulerne står over for hinanden og skaber en hyggekrog. Modulerne kan købes her fra 2.999 kr.

© Sofacompany

5. Leg med farvetoner

Du kan også arbejde med forskellige toner af samme farve i rummet. På billedet herunder matches for eksempel den mørkerøde med en støvet rød og en mere brændt rød. Det skaber rent ud sagt en rød tråd i indretningen!

Du kan finde 3-personers sofaen Elinor fra Sofacompany lige her fra 6.999 kr.

© Sofacompany