Billedevægge
© Pinterest

7 indretningsbrølere, der ødelægger hyggen i din stue

Har du følelsen af, at der er noget ved din stue, der bare ikke fungerer? Men du kan ikke lige sætte en finger på, hvad det er? Så kan det være fordi, du har begået én af de typiske fejl ved indretningen af stuen.

22. april 2018 af Tanja Heman

1. Ikke gennemtænkt opbevaring 

Opbevaringsplads er tit et dilemma, da der på mærkeligste vis altid ophober sig en masse ting i hjemmet. Det kan godt føre til hurtige løsninger, som ikke altid er til gavn for stuens samlede indretning og indtryk. 

Løsning: Overvej om du skal investere i ét stort opbevaringsmøbel, som kan rumme alle dine ting og som har et homogent udtryk. Fx en skabsvæg, hvis du er tvunget til at opbevare mange ting i stuen. Det giver en gennemført og rolig indretning. 

2. Du fokuserer på et møbel ad gangen 

Du har fundet det smukkeste møbel i et bolighus, som du er faldet pladask for og i din lykkerus glemmer du lige at tænke på indretningen derhjemme. Det kan godt være, at du nu har et smukt møbel, men det falder fuldstændig igennem, hvis det ikke spiller sammen med resten af indretningen. 

Løsning: Spontanitet er godt, bare ikke når du skal indrette en stue. Træd et skridt tilbage næste gang og spørg dig selv "vil møblet passe ind?". Du kan eventuelt have billeder liggende på din telefon af de forskellige rum, så du kan se om sammenhængen er god. Find også gerne andre, der har ramt en indretning, du vil gå efter, som harmonerer med dine møbler og noter dig, hvad du mangler for at det hele spiller. Er din nye forelskelse ikke på listen, skal du ikke købe den. 

3. Du stiller alle møblerne op ad væggen

Væggene er vores redning, når vi skal indrette stuen. Kommoden, spisebordet og sofaen står klistret op ad væggen, fordi vi tænker at god plads er lig med bar plads. Men det er ofte både spild af guldplads og er med til at spænde ben for hyggen.

Løsning: Brug rummet! Hvis du har en lille stue, skal du selvfølgelig beherske dig - men hvis bare sofaen kommer 5-10 centimeter ud fra væggen, får du allerede en meget mere gennemført indretning. Kan spisebordet står ude i rummet med luft omkring er det også et kæmpe plus. Skab zoner i stuen, hvis den er stor, men tæpper, der markerer forskellige anvendelsesområder. 

4. Du glemmer gulvet

Et helt tomt gulv kan nogengange give et koldt, upersonligt udtryk i stuen - både fysisk, men også visuelt. Uden tæpper er der heller ikke den visuelle opdeling af stuen, som ellers er at stræbe efter.

Løsning: Tæpper! Helst ikke for mange små, men gerne ét eller to (afhængig af størrelsen på stuen). Din stue får sammenhæng og med et tæppe kan du give mere rå elementer modspil.


5. Du glemmer at teste vægfarven

Vi er ellevilde med malede vægge og det kan godt resultere i hurtige beslutninger og farvevalg, fordi "alle andre har jo den der grønne vægfarve, så den skal jeg da også have NU". Men du glemmer måske igen at se helheden. Var den mørke farve nu også det rigtige valg til de i forvejen meget mørke møbler? Måske ikke. 

Løsning: Kig på dine møbler og størrelsen af rummet for at finde ud af, hvilken farve der ville passe godt ind. Det kan sagtens være, at du kun skal male én væg eller måske kun halvdelen af væggene? Undersøg mulighederne og husk på at farven tit ser meget anderledes ud på en stor flade end på et lille farvekort, så test ALTID med en farveprøve, da lyset også kan få nuancen til at se helt anderledes ud end du regnede med.

6. Du har for meget nips 

Lysestager, vaser, figurer, puder og alle de andre småting er noget så hyggeligt og uden tvivl med til at give hygge i en stue. Men men men alt med måde! Du får skabt et rodet udtryk ved at have tre vaser stående i vindueskarmen med lysestager imellem. Det kan være svært at smide sine ejendele ud, men for meget nips giver den stik modsatte effekt og ødelægger altså hyggen. 

Løsning: Du behøver ikke bruge alt dit nips på en gang og måske er det på tide, at sælger den vase, du købte for 5 år siden, fordi den var det hotteste dengang? Skift ud, og hold dig til enkelte genstande, som du virkelig holder af. Er du ikke sikker på, om du er klar til at skille dig af med noget, så gem det væk i en kasse og hav en nipskasse, du kan vende tilbage til, når du vil skifte lidt ud. Alt behøver ikke stå fremme hele tiden.  

PSSST! Mangler du et sted at stille dine pynteting? Her er 25 smukke vitrineskabe og kabinetter 

7. Du tager alle trends til dig

Ja okay, vi er selv skyld i, at du til tider bliver bombarderet med nye boligtrends, men hvis du tager alle sammen til dig, kommer du til at få en usammenhængende indretning, hvor den røde tråd mangler. 

Løsning: Udvælg de trends som du nemt kan få tilpasset i din indretning og vigtigst; din personlige stil! Du behøver ikke at gå all-in hver gang. Marmortrenden kan du fx nemt få ind i stuen ved at finde en fin lille hylde eller vase. Det behøver ikke, at være de store møbler og overflader hver gang. Det bliver alligevel også en tand for stressende. Så vær tro mod dig selv og din egen smag.

Få de bedste boligreportager, DIYs, indretningstips og konkurrencer fra Bolig Magasinet gratis - tilmeld dig her 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste