Begår du også denne typiske fejl, som får dit hjem til at virke unødigt trangt?

Når først du har set det, kan du ikke ignorere det!

© Pinterest

Kender du det, at du er på besøg hos en ven, der bor i noget, der minder om dit hjem, men det hele spiller bare på en helt anden tjekket måde?

Det er muligvis fordi vedkommende har gennemskuet nogle af de greb, der kan få dit hjem til at fremstår helstøbt, lækkert og rummeligt. Et af de greb er gardiner!

Jep. That's right.

En stykke stof, der i mange hjem er stærkt undervurderet, men som kan være med til at tranformere et rum på nul komme dut.

De er med til at binde et rum sammen og skabe stemning, hvad enten du går efter et romantisk udtryk, en moderne stil, et luksuriøs hotelstemning.

Der er dog en altoverskyggende fejl, som alt for mange begår i forbindelse med ophængningen af gardiner.

Det drejer sig om hvor højt gardinerne bliver placeret.

De fleste hænger gardinet lige over vinduet eller inde i vinduesrammen og det er en fatal fejl, der gør, at dit rum synes meget mindre og loftet lavere. Hvis vinduet går helt op til loftet er alt som det skal være, men hvis ikke burde du alligevel overveje at hoppe op på stigen og placere dit gardin et betragteligt del OVER vinduet.

Hæng gardinet højt

Når du hænger gardinet godt og vel 10-15 cm over vinduet, oplever du at rummet og vinduet virker større og loftet hæves visuelt. Det er dog vigtigt, at længden på gardinet stadig passer og altså ikke stumper. En tommelfingerregel er, at det skal hænge en lille centimeter over gulvet, men hvis du går efter et tungt eller mere romantisk udtryk, kan du sagtens lade gardinerne røre gulvet. Det fungerer især godt med velourgardiner.

En længere gardinstang

Et andet tip, hvis du gerne vil have gardiner, men er bange for, at rummet bliver for mørkt, er at hænge en gardinstang op, som er længere end vinduets bredde.

Det vil gøre, at gardinet hænger ind over væggen i stedet for ind over vinduet og tage lys derfra. På den måde har du stadig et gardin, der binder rummet sammen og skaber stemning, men uden at dække for vinduet og lyset.