Begår du også disse fejl, når du skal indrette et stort rum?

Det kan være en udfordring at indrette et stort rum, da indretningsmulighederne kan være uoverskuelige. Vi har samlet 10 gode tips til, hvordan du bedst muligt udnytter pladsen.

Indret et stort rum
© Ferm Living

Der findes mange guides til at få det optimale ud af lidt plads, fordi det kræver, at du tænker særligt kreativt for at skabe et både æstetisk og praktisk rum.

Det gode ved den udfordring er, at rammerne for hvad du kan er så præcise og veldefinerede.

Men det modsatte kan være en lige så stor udfordring. For hvordan indtager man et rum, der ikke i sig selv sætter de vante begrænsende rammer? Hvis du kan gøre lige hvad du vil, kan det være virkelig svært at beslutte sig.

Store rum stiller helt anderledes krav til, hvordan du skal skabe en hyggelig og indbydende atmosfære og vi har listet vores bedste tips til at indrette hyggen direkte ind i din store stue, køkken-alrum eller hvad det måtte være med gavmildt mange kvadratmeter, som du ikke ved, hvad du skal stille op med.

10 tips til at indrette store rum

Bryd med farver

De klassiske hvide vægge er en fast bestanddel i mange skandinaviske hjem. Hvis du har et stort rum, kan det dog gøre en verden til forskel, hvis du vælger at male en eller flere vægge i en flot farve. En farve er desuden en nem måde at give et rum et hyggeligt og varmt udtryk.

TIP du kan også vælge et smukt tapet i stedet for at male. Se vores guide til de flotteste tapeter her.

Mal gulvet eller loftet

En anden og anderledes måde at få farve ind i dit rum på er, hvis du maler gulvet eller loftet. Denne flotte trend giver dit store rum tyngde og kant og får et eventuelt højt loft til at virke lidt tættere på, mens et mørkere gulv kan få arealet til at syne mindre svimlende og bart.

Høje paneler

Er du lidt af en gør-det-selv type, kan du selv lave høje paneler til din væg. De høje paneler kan give den samme effekt i et stort rum, som en malet væg kan, men de høje paneler giver samtidig et kunstnerisk udtryk og en markeret ramme for, hvor hyggen skabes. På den måde vil man fokusere på den nedre del af rummets højde fremfor et meget højt loft, der nemt kan virke lidt koldt.

Opdel rummet med en skillevæg

En ideel måde at få dit store rum til ikke at virke for stort, er ved at opdele rummet med en væg. Når du opdeler fx din stue med en væg, kan du lave en afskærmet hyggekrog på den ene side og en spisestue på den anden side.

Et flot og alternativt valg er, at opdele rummet med et vinduesparti. På den måde bevarer du rummets størrelse, samtidig med at vinduerne skaber en illusion om afgrænsede områder.

Skab dybde med en væg-til-væg reol

En væg-til-væg reol er en god løsning, hvis du ønsker at dit store rum skal have dybde og kunne rumme en masse personlighed. Du får en hel væg, du kan pynte med nips og bøger, og som kan ende med at være et helt kunstværk i sig selv – flot og praktisk!

De lange gardiner

Når du hører ordene "lange gardiner", tænker du måske på tungt, dystert og mørkt stof. Derfor kan det være fristende at vælge lette og lyse persienner i stedet, når der skal vælges gardiner til et rum.

Men i et stort rum kan lange gardiner have en anden funktion. De kan nemlig være med til at give rummet tyngde og en stemning, som ikke kan fås med de lyse, korte gardiner.

TIP er du ikke helt overbevist, kan du gå efter de lange gardiner i lyse farver og lette stoffer fx i hør eller polyester.

Tæpper giver god akustik

Akustikken i et stort rum kan godt være en udfordring, og er I mange mennesker samlet, kan det nemt komme til at runge og larme. Tæpper er utrolig effektive, når det kommer til akustikforbedring, og der findes mange flotte tæpper, der med fordel kan bruges i indretningen.

Har du møbler i diskrete og naturlige farver, kan du med forsøge dig med at vælge et farvet eller mønstret tæppe for at skabe bedre sammenhæng i rummet.

Jungle vibes

Denne løsning er simpel, men store planter har en meget større effekt, end du tror. Udnyt, at du har god plads og brug en masse store planter og krukker til at skabe liv i indretningen af det store rum - det hele behøver langt fra at være møbler med funktion.

Billedvæggen

Med en billedvæg kan du give dit store rum et personligt og kunstnerisk præg, og en billedvæg kan være med til at afgrænse rummet, så det ikke virker så stort. Det bedste er, at du selv kan sammensætte din favorit vægkunst.

Mangler du ideer til din billedvæg? Få inspiration af disse 39 inspirerende billedvægge.

Placeringen af møbler

Ofte er der en tendens til, at møbler bliver placeret ude langs væggen. Men har du et stort rum, kan du udnytte pladsen meget bedre, ved at placere møblerne centralt i rummet. Fx i en stue hvor sofaerne, hvis de placeres midt i rummet, bliver hovedfokus og samlingspunkt. Synes du, det hele bliver for løsrevet er det her gulvtæpperne kommer ind i billedet som en zonemarkør i rummet.