Derfor er det vigtigt, at du støver dine stueplanter af

Vidste du, at støv er særdeles usundt for dine planter, og du derfor bør støve din planter af med jævne mellemrum?

© iStock

Stueplanter pryder hjemmet

Stueplanter er populære som aldrig før. De gamle klassikere er kommet tilbage og nye arter er steget i popularitet. Grønne planter har genvundet en kæmpe plads i vores allesammens hjerter. Mange planter er luftforbedrende og vældig dekorative i indretningen.

Støvede stueplanter skal støves af

Indendørs potteplanter - især de store af slagsen - kan ofte komme til at samle en del støv. Støvet er hverken kønt at se på eller sundt at omgås.

Støvet påvirker ikke kun plantens udseende, men også dens sundhed, da bladene ikke kan ”ånde”. Planten bliver desuden mere modtagelig overfor skadedyr og overfor sygdomme.

For at mindske risikoen for sygdomme og skadedyr, bør du altid være opmærksom på dine planter og jævnligt tørre bladene af på både over- og undersiden med en fugtig klud. På den måde får du både fjernet støv og givet bladene fugt.

Det kan lyde som en stor, omfattende og tidskrævende opgave. Men du kan godt slippe relativt nemt udenom opgaven ved at give dine planter et bad.

© iStock

Giv dine planter et bad

Fremgangsmåden er enkel.

Det er en god idé at lade dine planter blive i plastik-potterne, når du planter dem om i urtepotteskjulere, da det gør det nemt at fjerne planterne fra urtepotteskjulere og bruse dem over i brusekabinen af og til.

Bare tag planten op af skjuleren og placér den i bunden af brusekabinen eller badekarret.

LÆS OGSÅ Sådan bruger du hængeplanter i dit hjem.

Hvis du ikke har lyst til at lade dine planter blive i plastikpotterne, er det vigtigt at du anvender urtepotteskjulere med et drænhul i bunden.

Det tillader det overskydende vand at løbe fra potten, når planten har fået sit bad. Denne metode tager både alt støvet samt fugter planten uden at drukne den.

LÆS OGSÅ Den ultimative planteguide: Alt du skal vide om planter.