Derfor skal du undgå at stille alle dine møbler op ad væggen

Er det på tide at rykke lidt rundt på dine møbler?

Rykke møbler ud i rummet
© Pinterest

Få mere ud af din indretning

Kan man sætte en sofa midt i rummet med ryggen til døren? Eller rykke en reol ud fra væggen, uden at den står i vejen? Svaret er JA og JA! Det skal bare gøres ordentligt.

Noget, mange velindrettede hjem har til fælles, er nemlig, at møblerne ikke står klinet op ad væggen i én lang række. Men væggene er ofte vores safe place, når det kommer til indretning, men dine møbler og dit rum kan faktisk få et helt nyt (og mere eksklusivt) udtryk, hvis du tør at lege lidt med kvadratmeterne og dine møblers placering. Endda bare ti centimeter kan gøre en forskel.

1. Mere plads til opbevaring

Ved at flytte møbler ud i rummet, får du scoret dig mere vægplads til opbevaringselementer. Du kan enten vælge at sætte en lav reol bag sofaen, så den ikke står så alene, eller du kan bruge den frigjorte vægplads til at stille en længere kommode op ad.

En åben reol med en masse bøger skaber en hyggelig stemning, hvorimod en kommode med lukkede låger giver et mere stilrent, afdæmpet udtryk.

2. Luftig stue

Hvis du placerer sofaen bare 10 centimeter ud fra væggen, oplever du pludseligt et mere luftigt rum, hvilket måske kan lyde lidt fjollet, men ikke desto mindre er det rigtigt.

Det signalerer plads og rummelighed, at du kan fråse med pladsen bag sofaen, og de få centimeter gør meget for at modvirke følelsen af, at alt er indrettet som af en centrifuge, der har slynget alt mod væggen.

Det samme gælder i øvrigt for borde og lænestole, hvorimod kommoder og reoler ikke gavner af ti centimeters gab bagtil.

3. For meget plads

I store rum kan du hurtigt opleve en tom fornemmelse, hvis alle møblerne er placeret op ad væggen, og det kan være svært at skabe varme og hygge. I stedet skal du rykke møblerne ud i rummet. En sofa - eller måske to overfor hinanden - som står frit, kan give meget mere liv til et stort rum. En reol kan ligeledes være en løsning, da den kan bruges som en rumdeler, der skaber hyggekroge og deler rummet op i mindre dele.

4. En ekstra siddeplads

Ved at rykke bordet ud i rummet og placere det langs væggen, kan du skabe ekstra siddepladser for bordenderne, hvor du også kan placere stole. Det kræver plads, men et bord med luft hele vejen rundt indbyder mere til gæster og samvær end et bord, der er presset helt op til væggen.

Har du ikke mulighed for at skabe luft nok til stole omkring hele bordet, kan det alligevel give luft og rummelighed i din indretning, hvis du, som med sofaen, rykker bordet lidt ud.

5. Lav et sofahjørne

Er du den heldige ejer af en daybed, kan du placere den ved siden af sofaen, så sofabordet bliver indrammet. På den måde får du skabt flere siddepladser og et indbydende samtalehjørne.

Samme idé gør sig i øvrigt gældende, hvis du har to sofaer (uden chaiselong). Og her skal du ikke være bange for at stille sofaen, så den står foran døren, så længe, der er plads til en god passage omkring den.