Sådan finder du en sofa, der er gjort af det rette stof – og som passer helt perfekt til dig!

Find vej i sofajunglen! Vi guider dig til at vælge en sofa, der er som skræddersyet til dig og dine behov.

© Sofacompany

Store og små, kunstneriske og komfortable – sofajunglen byder på et utal af sofaer og dermed et utal af valg. Så hvordan ved man, at man får hevet den rette med hjem?

I og med at sofaen er et af de dyrere møbler i hjemmet, så er fejlkøb ikke en mulighed! Derfor guider vi dig her til at vælge en sofa, der er gjort af det helt rette stof – og som du ikke skal skifte ud lige foreløbig.

Overvej dit behov: Sofakartoffel eller sofaspisning?

Det ultimativt vigtigste, når du skal vælge en sofa, er at behovsafstemme: Hvad bruger du egentlig din sofa til – og hvad vil du gerne bruge den til? Der er lidt ved at købe en hård, dekorativ sofa, hvis du egentlig drømmer om at kunne slænge dig på langs og synke ned i sæderne.

Det kan også være, du ofte indtager maden i sofaen – vi ved jo alle, at det er møghyggeligt – og så er det måske en god idé ikke at vælge den kridhvide slags.

Samtidig er det selvfølgelig vigtigt at overveje størrelsen på jeres husstand. Er I fire mennesker, der ofte hænger ud samtidig i sofaen, så kræver det selvfølgelig en stor en af slagsen – men sidder I kun en eller to ad gangen, kan I godt gå ned på størrelse. Overvej derfor de forskellige hverdagsscenarier.

Hvis du er usikker på dine behov, så kan en modulsofa også være et godt valg. En modulsofa giver dig nemlig muligheden for at tilføje og fjerne moduler efter skiftende behov – eller en voksende familie.

Daphne her er en modulsofa, hvilket giver en større fleksibilitet. Modulerne kan købes her fra 1.899 kr. hos Sofacompany.

© Sofacompany

Sid i sofaen – længe!

Det er superindividuelt, hvornår vi sidder godt i en sofa. Hvor høje skal armlænene eller ryggen for eksempel være, for at lige præcis din krop med aldrende lænd osv. har det rart? Det ved vi typisk ikke, før vi har siddet i sofaen – og her mener vi altså længere end de 30 sekunder, man ofte bruger i showroomet eller butikken.

Faktisk anbefaler de hos Sofacompany, at du sidder i sofaen i 5-8 minutter for at finde ud af, om den passer til dig. Drik en kop kaffe imens, kig på din telefon og gør de ting, du ville gøre derhjemme – så finder du lettest ud af, om sofaen giver dig den komfort, du har brug for i din hverdag, eller om den ikke lige er for dig.

Tænk også over sofaens dybde. En dyb sofa er perfekt til dig, der gerne vil slænge dig og holde lange filmaftener, hvor en mindre sædedybde byder op til, at man sidder mere oprejst – hvilket passer perfekt til sofaen i samtalehjørnet eller entréen.

Sofaen Paula har en skulpturelt og samtidig simpelt look, der gør den både tidløs og trendy. Fra 8.999 kr. – find den her hos Sofacompany.

© Sofacompany

Find en sofa, der er gjort af det rette stof

Det er selvfølgelig også vigtigt at overveje, hvilket stof sofaen er polstret med. Først og fremmest skal du vælge en farve, du kan lide, og som passer godt ind i dit hjem. Og så skal du vælge et stof, som du synes er behageligt at røre ved.

Det kan være svært at vurdere, når man sidder og kigger sofaer online eller står i butikken og ikke har de rette omgivelser at sammenligne med. Hos Sofacompany kan du derfor bestille fem gratis stofprøver hjem, så du har et bedre grundlag at vurdere ud fra.

Sidst, men ikke mindst, bør du også tænke over stoffets kvalitet. De fleste sofatekstiler er heldigvis rigtig gode i dag (modsat før i tiden), men er du i tvivl, kan du blandt andet kigge efter enheden Martindale. Martindale er et udtryk for stoffets slidstyrke. Sofacompany anbefaler, at du altid vælger en sofa med minimum 25.000 Martindale.

Denne sofa er polstret i polyester, hvilket er et praktisk materiale til møbler, da det er både slidstærkt og nemt at vedligeholde. Polstringen her har en slidstyrke på hele 100.000 Martindale. Find sofaen Aya fra Sofacompany fra 11.999 kr. lige her.

© Sofacompany

Lav en fantasisofa i hjemmet

Inden du køber en ny sofa, er det vigtigt at overveje, hvor meget den fylder i hjemmet. Man kan sagtens have en idé om, at den snildt kan stå dér i hjørnet, og så fylder den i realiteten alt for meget.

Når du har fundet en sofa, du kan lide, så prøv at måle op i rummet og markere med malertape, hvor den ville skulle stå. Det giver en ret god fornemmelse af dens størrelse i rummet. Endnu bedre er det, hvis du kan stille en masse kasser inden for rammen, så du også får fornemmelsen af sofaen i højden. Så kan du lettere regne ud, om den kommer til at blokere for noget eller simpelthen bliver for voldsom i størrelsen.

Du sidder med garanti ikke lige så godt i den, men en fantasisofa er altså en kæmpe hjælp, når du skal have ny sofa!

Synk ned i sofaen Emma, hvis store, bløde puder er klar til at tage imod dig. Fra 9999 kr. – find den hos Sofacompany her.

© Sofacompany