Sådan giver du nemt din stue en cool New Yorker-vibe

Selvom du ikke bor i en loftlejlighed i New York, kan du sagtens skabe følelsen af det derhjemme. Vi guider her til, hvordan du nemt bærer dig ad.

© Steffen Sten

Vi har et ikke tal på, hvor mange gange vi har drømt os væk til de fantastiske New Yorker-lejligheder, der gemmer sig oppe under tagene i The Big Apple. Det industrielle touch og de rå murstensvægge emmer af urban luksus og livsnydelse.

Men selvom du ikke bor i en loftlejlighed i New York, kan du sagtens skabe følelsen af det derhjemme – om så du bor i en lejlighed eller et hus. Der skal nemlig ikke så meget til, for at du gøre hjemmet til den rene New Yorker-oase.

1. Miks materialer på kryds og tværs

© Steffen Sten

For mange er New Yorker-loftet lig med en kunstnerisk eller bohemestil fyldt med skæve og finurlige detaljer. Lad dig inspirere af det, og miks materialer og stilarter som fx at bruge et romantisk bambusbord med en rå, industriel stol. Det bidrager til den eklektiske vibe, der er så kendetegnende for bohemen.

Et miks af pels, læder, metal, sten og forskellige træsorter er også et godt udgangspunkt, hvis du vil give din stue den der helt særlige New Yorker-vibe, der emmer af hygge og urbane fornemmelser.

2. Tilføj industrielle elementer

Intet New Yorker-loft er komplet uden et touch af industri. Giv gamle fabrikslamper, aflagte stole fra en skole eller brugte mælkekasser nyt liv, så de stadig har deres brugte charme, og så de passer til din stil.

De industrielle elementer skaber en helt særlig form for liv og sjæl i indretningen og giver dine nyere ting i hjemmet et råt modspil, som kan skabe et dynamisk og cool udtryk i indretningen. Og så giver de rummet nogle små, historiske anekdoter.

LÆS OGSÅ 20 bud på dit nye multimøbel

3. Skab kontrast med en murstensvæg

© Steffen Sten

The cherry on top på New Yorker-viben må klart være den nøgne murstensvæg, som mange efterhånden har prydet deres stue med. Det er helt forståligt, for murstenene giver en lækker kontrast i indretningen med sit rå og patinerede udtryk.

Hvis ikke du vil kaste dig ud i projektet om at fritlægge en murstensvæg, eller simpelthen ikke har en, kan du med Steffen Stens' murstensskaller nemt skabe væggen derhjemme. Murstensskallerne fås i tre varianter: de blandede Virginia, de røde Treviso og de afdæmpede, gule Padova. Murstensskallerne er italienske og har et cool, brugt look – og så er de ultranemme selv at sætte op.

Læs mere om de forskellige skaller på teglogkeramik.dk, hvor du også kan finde smukke vægfliser og italienske gulvfliser til både ude og inde.