Stylisten afslører de 10 regler, hun altid følger, når hun indretter reoler
Én af de sværeste discipliner i indretningen er den, hvor æstetik og praktik skal gå hånd i hånd - præcis som det gør sig gældende for en indbygget reol. Men bare rolig, der er råd at hente fra vores helt egen stylist Julie Løwenstein.
Indbyggede reoler hitter lige nu, men balancen mellem smuk udstilling og praktisk opbevaring er svær.
En reol er ofte et stort møbel, og derfor har det, du stiller på hylderne (og hvordan) stor betydning for hele rummets stil og stemning.
Få stylist Julie Løwensteins 10 bedste greb til at give din reol wauw-effekt og den helt rigtige balance.
FØR & EFTER
En indbydende reol er ikke lig med få ting.
Faktisk er det en fejl, mange begår, når de vil indrette sig til et æstetisk og roligt udtryk i deres reol. Og vi forstår det godt. Det er oplagt at tænke, at færre ting skaber mere ro.
Men ofte ender med at se en smule tomt og lidt upersonligt ud, når din reol ikke bliver fyldt nok op.
Så i stedet for at sigte efter få ting, så tænk gerne mange, men udvalgte ting og fokuser på rene linjer, lag på lag og farver.
LÆS OGSÅ 7 ting, du skal vide, inden du laver din egen indbygget reol
10 greb, du skal kende, når du indretter din reol
1 Dediker udvalgte rum i reolen kun til æsker, hvor du kan opbevare mindre kønne ting. Ved at have rum uden for mange ting i, kan du skabe en balance mellem ro og indtryk.
2 Brug bøger til at skabe små plateauer i reolen, hvor du kan stille mindre figurer eller vaser, mens du undgår en masse luft ovenover.
3 Skab dybde og fylde i din reol med frontede kunstværker på bagvæggen i udvalgte rum.
4 Vaser og krukker kan bruges til andet end friske blomster. Brug dem fx som bogstøtter eller opbevaring af pensler, penne eller andet.
5 Stil bøger oprejst og undgå at de "falder". Fyld gerne nogle rum ud med bøger og andre halvt, men brug bogstøtter eller vaser til at holde på bøgerne, så de står oprejst. Det skaber ro og overlader opmærksomheden til de ting, du udstiller.
6 Lad også friske blomster eller planter indgå som en del af din reol. Det giver et løft og friskhed, som pynter.
7 Overvej, hvor meget opbevaring, du har brug for. Er skabe i bunden nok, eller skal der mere til? Du kan også give reolen et personligt præg ved at forvandle et større rum til en hyggelig siddeplads eller måske en lille skrivebordsplads.
8 Lad gerne reolen gå hele vejen rundt om en eventuel dør - også selvom pladsen bag døren er sparsom. Her er der lavet plads til magasiner, men det kan også være, du laver et højt, smalt rum med plads til en krukke med ruller af gavepapir eller andre ting, der er svære at finde plads til.
9 Skab sammenhæng med farver. Har du fx et markant, rødt element, så sørg for, at der er små, røde glimt i flere rum. Det får reolen til at se mere harmonisk ud. Det samme gælder mønstre. Elsker du striber? Så brug dem flere steder.
10 Skaber bøgerne for meget uro i reolen, så overvej om de skal have lidt visuel nødhjælp. Her kan det hjælpe at stille dem i farveorden eller omvendt - selvom nogle vil mene, det er litterært selvmål - vi er uenige.