Sådan skaber du gode legezoner i hjemmet

Gør legezoner til en fast del af din indretning, så børnene altid kan finde plads til at lege uden for deres værelser

© Foto: Thomas Dahl. Styling: Lone Monna

Der er intet som at høre børnene lege i baggrunden, mens man sysler rundt med madlavning eller andre huslige pligter. Det kan dog være noget nær et minefelt at navigere igennem efterladt legetøj uden en fast plads.

Derfor kan det være smart at lave legezoner uden for børneværelset, så der altid er plads til leg. Sammen med LEGO DUPLO får du her fire tips til, hvordan du skaber gode legezoner, der passer til din stil.

© Foto: Thomas Dahl. Styling: Lone Monna

PÅ BILLEDET Slagbænk i massiv fyr, Trævarefabrikernes Udsalg. Gulvtæppe, Rug Solid. Pude, Bloomingville. Klodser, LEGO DUPLO 10915 Alfabetvogn og 10925 Legeværelse.

1 Bløde gulvtæpper

Har du skumunderlag til de små for komfort og beskyttelse, kan du nemt camouflere dem med et fint gulvtæppe, der samtidig markerer legezonen. Tilføj puder og plaider for endnu mere komfort og hygge, og brug lækre materialer, der kan holde til at blive brugt og vasket.

2 Naturlige materialer

Vælg møbler og opbevaring til legezonen i naturlige materialer som træ og flet for at give varme og masser mulighed for leg. En lille slagbænk giver både stemning og rigeligt plads til LEGO DUPLO og andet legetøj, der ellers fylder rundt omkring i hjemmet. Bliver det rå træ for kedeligt eller slidt, kan du altid male det i en eller flere farver, som ungerne vil elske.

© Foto: Thomas Dahl. Styling: Lone Monna

PÅ BILLEDET Gulvtæppe, Rug Solid. Kurv i flet, Ferm Living. Skammel i egetræ, Ferm Living. Sko, privateje. Klodser, LEGO DUPLO 10929 Modullegehus.

3 Legesyge farver

Vær ikke bange for at bruge masser af farver til dine børns legezone. Hold det til resten af din stil ved at lave en farvepalet med forskellige nuancer af farver, der allerede findes i din indretning, og brug det som udgangspunkt. På den måde sørger du for en rød tråd, uden det hele matcher for meget.

4 Børnevenlig billedvæg

Gør plads børnenes kreative udfoldelser, og hæng deres tegninger op i forskellige rammer, så de pynter i stuen og er med til indramme legezonen på en personlig måde. Tilføj andre sjove og fine motiver, der passer i stilen, så du får en sjov gallerivæg i børnehøjde.

Vidste du...

at LEGO Duplo er godt for dit barns finmotorik og styrker kreativiteten fra en tidlig alder. Find alle LEGO DUPLO produkter her, og gå på opdagelse i det legesyge univers.