Stylist: Her er hemmeligheden bag vellykket indretning

Denne ene ting er forskellen på vellykket og kaotisk indretning.

© Thomas Dahl

Brug "pauser" aktivt i din indretning

Du tænker måske, at det er en mild form for raketvidenskab at få indrettet en bolig, så den bliver et æstetisk hjem. Og bevares, det er ikke en opgave, der løses i søvne, men én ting kan gøre din jagt på perfektion lidt nemmere.

For uanset om du er til et minimalistisk udtryk eller har en svaghed for dimserier, så skal du kende stylisternes tankegang, når de indretter en harmonisk, misundelsesværdig bolig.

Pauser er alpha omega!

Det lyder måske sært. En pause i din indretning? Men det er disse afbræk, der gør forskellen på et velindrettet hjem og et rodet hjem.

På engelsk kaldes det ”negative space” og skal forstås som modstykket til ”positive space”; den plads i hjemmet - på gulvet og væggene - som optages af møbler og billeder.

”Negative space” er den plads, hvor der ikke sker noget, og hvor der ingen møbler eller ting er, og det er den, der gør den helt store forskel.

Interiørstylist og indretningsarkitekt Sidsel Zachariassen forklarer det helt simpelt:

  • Hvis du har et stort vindue, skal du ikke hænge et kæmpe maleri på væggen ved siden af, for der sker allerede rigeligt. Hvis du gør, ved øjet ikke, hvor det skal kigge hen, eller hvor det skal finde ro, siger hun til Boligmagasinet.dk.

Generelt opererer hun med at samle og centrere ting for derved at frigive plads til ”pauserne”. Det kan være på væggen, hvor hun samler rammer og billeder i en kollage fremfor at hænge dem med meters mellemrum eller en sofazone, der centreres et sted i stedet for at bliver spredt rundt langs væggen.

  • Du skal kigge på dit hjem og vælge, hvor du vil have centrum. Alle dine møbler skal ikke røre ved hinanden. Hvis du har et sted eller nogle ting, du er sæligt glad for, og har valgt skal være fokus, skal du passe på ikke at hænge ting rundt om, som tager opmærksomhed, siger Sidsel.

Se eksempler på effekten af at bruge ”pauser” og centrere ting i indretningen nedenfor og god fornøjelse derhjemme.