Stylistens 6 geniale tricks til ophængning af billeder

En cool billedvæg ser altid ud, som om den var legende let at sætte op - som om billederne næsten hoppede op af sig selv. Men det kræver god sans for kompositioner. Få 6 eksperttips her.

© Instagram

1.Tandpasta-tricket

Smør en anelse tandpasta på krogen eller ophænget på bagsiden af billedet – lige dér, hvor sømmet skal være. Når du holder billedet op mod væggen, vil tandpastaen markere præcis det sted, hvor sømmet skal være, og tandpastaen kan altid fjernes bagefter. ## 2. Smalle hylder gør billedvæggen enklere og nemmere at sætte op

En smal billedhylde er en genial og enkel måde at samle og 'ophænge' billeder på. Og så undgår du at banke og bore ved hvert billede. De fås for eksempel i IKEA.
Når du stiller rammerne op, må de gerne lappe over – det er ikke pænt, hvis opstillingen bliver for symmetrisk og ordentlig. Desuden er det en god idé at kombinere med andre ting, nips osv.

3. Elefantsnot under rammen holder den fast på hylden

En lille smule 'jordskælvs-klister' (Fås fx hos Amazon) eller elefantsnot under bunden på rammerne holder dem på plads, når de er opstillet på hylder. Det forhindrer, at de falder ned, hvis en dør smækker mv.

4. Tænk ud af den firkantede boks

Tænk ikke så firkantet – bogstaveligt talt. Ved siden af de almindelige, firkantede rammer bør der være andre former, ting og materialer. Spejle, hængeplanter, platter, lyskasser, vintageskilte – altsammen kan det bruges, hvis du har øje for sammensætninger.

5. Alt behøver ikke bag glas og ramme

Overvej noget andet end traditionel indramning, som er ret dyrt. Clips, klemmer og andre ophængningsmetoder vil give de mindre sarte billeder en anden og flot karakter.

6. Ret en spot mod billedvæggen

Hvis du har en loftslampe eller et spot, som er rettet direkte mod billedvæggen, vil det se ekstra professionelt ud. Har du ikke en loftslampe, der egner sig, kan du måske montere et lille spot på billedhylden.

(Alle disse tips er fra sitet domain.com, hvor du også kan finde inspiration til andre indretningsløsninger.)