Svensk kløvertapet fra 40'erne hitter pludselig i Danmark – og vi tror, vi ved hvorfor

Det kan lyde skørt at et tapet, som første gang så dagens lys i Sverige i en krigstid for godt og vel 80 år siden, pludselig er blevet ultra populært i Danmark. Men den er god nok.

Kløvertapet
© Tikke Elsøe

Tapetet 'Klöverblad' med den bølgende kløvermark, designet af Josef Frank for Svenskt Tenn i 1940'erne, er gået hen og blevet en storfavorit blandt flere danske interiør-profiler på Instagram.

Især dem, der ofte er først med det nyeste og næste store.

Hånden på hjertet... For os kom det som en overraskelse, da det begyndte at dukke op.

Først på et børneværelse.

Så på et badeværelse.

I en spisestue, i en entré og snart i endnu flere rum.

Kløvertapet

Ét af de første steder, vi stødte på "Kløverblad" i en moderne dansk kontekst var hjemme hos Louise Johansen. Hun tapetserede datteren Neels værelse med de grønne blade.

© Louise Johansen/ @_mernee
Kløvertapet

Interiør Designer Pernille Teglgaard valgte forrige sommer at opdatere sit gamle badeværelse med baner af den grønne sommerblomst for at skabe list liv i det lille rum.

© @pernilleteglgaard
Kløvertapet

Stephanie Bengtsson, som vi har besøgt i august nummeret i år, er gået all in og kan nyde gæster og middage i sin private kløvermark i spisestuen.

© Foto: Anitta Behrendt // Styling: Julie Løwenstein
Kløvertapet

Hjemme hos farveelsker og -ekspert Cèline Hallas, som står bag farvefirmaet 'COLOR CONNAISSEUR' har fordelingsgangen i en netop overstået renovering fået kløverantræk fra fodlister til loft.

© Cèline Hallas/ @celinehallas
Kløvertapet

Om ikke særligt længe melder endnu en Insta-darling sig i kløverræset, når Tikkie Elsøe folder kløverblads-rullen ud derhjemme inspireret af en sommerferie i en Air'b'n'b-bolig i Stockholm, hvor stuen til stylistens store glæde, var dekoreret fra gulv til loft med de grønne blade.

Populært kløvertapet kan forklares med 3 ting

Men ved nærmere eftertanke giver det alligevel god mening, at banerne med kløver bliver inviteret indenfor i danske hjem - ikke kun svenske.

Grundlæggende skal årsagen findes i tre ting:

1 'Klöverblad' er en del af det populære svenske interiørbrand Svenskt Tenns faste sortiment. Butikken i sig selv har længe haft kultstatus blandt danske boligstylister og Instagrammere, så tapetet har fra fødslen et gevaldigt blåstempel på sig.

2 Generelt ser vi en bevægelse fra det minimalistiske udtryk i indretningen til det mere maksimalistiske med fuld drøn på farver, mønstre og mod og her passer tapetet perfekt ind. Det kræver en vis portion mod og selvsikkerhed at smække så opsigtsvækkende et print op på væggene og dét mærkat, er eftertragtet netop nu.

3 'Klöverblad' er Josef Franks mest simple design, som "kun" holder sig til forskellige nuancer af grøn fremfor et væld af farver, som på hans blomstrede tapeter. Det gør 'Klöverblad' nemmere at indrette opad i en dansk kontekst, hvor vi trods alt stadig er glade for en mindre romantisk vibe end mange svenskere.

Alt i alt 3 grunde til, at du måske også bemærker flere og flere kløvervægge i dit feed i fremtiden.

Hvad mon det næste bliver? Vi lover at holde dig opdateret.