Syv tips til sikre dit hjem mod indbrud
Du mindsker risikoen for indbrud, hvis du sikrer dit hjem, inden du tager hjemmefra.

Sørg for sikre døre
Først og fremmest skal du sørge for at gøre det svært for tyven at bryde ind gennem døren. Det vil sige, at alle dine yderdøre skal være i god og solid stand, og at de har sikre låse.
"En god yderdør er solid og slutter tæt til karmen. Mindre solide døre som for eksempel fyldningsdøre kan forstærkes med en metal- eller krydsfinérplade på dørens inderside," foreslår Stopindbrud.dk.
Du kan undgå, at karmen flækker, hvis en tyv forsøger at bryde ind, hvis du skruer en sikkerhedsslutbrik på indersiden af døren. Den kan du købe i et byggemarked sammen med skruer, der passer til.
Har du en dør med udvendige hængsler, kan du montere nogle såkaldte nokker i hængselssiden på alle hængslerne, for på den måde undgår, at tyven kan save hængslerne over og komme ind i huset på den måde.

Sæt en ekstra lås på
Sommetider er det de små ting, der afgør, om tyven vælger at bryde ind i et hus frem for et andet, og derfor kan du med fordel sætte en ekstra lås på dine døre. To låse er alt andet lige mere besværlig at bryde igennem end en, og derfor kan det virke afskrækkende på tyven, at der er to låse på døren.
Stopindbrud.dk råder dig til, at du placerer din nye lås mindst 40 centimeter fra hovedlåsen.

Usikre vinduer
Vinduet er tyvens mest almindelige indgangsvej, og det kan være rigtig svært at gøre noget ved, hvis tyven smadrer ruden. Er du meget opsat på at forhindre indbrud, kan du bestille de vinduer, der har et DVV-mærke. Det er nemlig indbrudshæmmende ruder, som gør det sværere for tyven at komme ind.
Det er dog altid en god idé at sørge for, at vindueskarmene er i god stand, så de ikke nemt kan brækkes op.

Få sikre nøgler
Forsikringsselskaber stiller ingen krav til dig som boligejer om, hvilken type lås du har i dine døre. Så længe de er ordentligt låst og lukkede, kan du få erstatning, hvis du er så uheldig at blive udsat for indbrud.
Har du meget gamle nøgler, kan du dog overveje at skifte dem ud. De gamle Ruko-nøgler med rundt hoved er eksempelvis et eksempel på en nøgle, som ikke hjælper til at holde tyvene ude. Den type lås kan tyvene nemlig åbne ved hjælp af en bankenøgle, som kan købes på internettet, skrev TV 2 Finans i efteråret.

Overvej et pengeskab
Har du en stor samling af dyre smykker, særligt værdifulde computere, sølvtøj, fotoudstyr eller andre ting, som er rigtig mange penge værd, kan du overveje at få installeret et pengeskab i dit hus.
Du kan læse mere om forskellige typer af pengeskabe hos Forsikring & Pension, som har lavet en test af dem, og du kan tale med dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør få installeret et pengeskab hjemme hos dig selv.

Tag stilling til tyverialarm
Stopindbrud.dk anbefaler ikke alle danskere at få installeret en tyverialarm i deres hjem. I nogle tilfælde kan det dog være en god idé at gøre. Det kan for eksempel være, hvis du har langt til naboen, du rejser meget, du har nogle særlige værdigenstande i dit hjem, du bor i et område med meget kriminalitet, eller du tidligere har haft indbryd og er utryg ved, om det kan ske igen.
Tyverialarmen kan ikke forhindre tyveri, men den høje lyd kan dels stresse tyven, og dels kan den tilkalde naboer eller andre i nærheden, som kan tjekke, om der er indbrud.

Få præventiv belysning
Et mørkt hus er et signal til tyvene om, at der ikke er nogen hjemme, og at de dermed kan bryde uforstyrret ind i dit hjem.
"Lad et par lamper være tændt, når du forlader huset. Lad radioen spille. Er du væk i længere tid, kan du tilslutte et tænd/sluk-ur, så der først er lys i huset ved aftentide. Husk også at give naboen besked, når du er bortrejst," forklarer Stopindbrud.dk.
Har du en have eller en indkørsel, kan du også få installeret udendørsbelysning med tænd/sluk-føler, for det vil skræmme de fleste tyve, da de ikke bryder sig om at blive set.
