Tænk dit bredbånd ind i din indretning

Er der knas med bredbåndet? Så kan det være, at du skal gentænke din placering af routeren i indretningen - uden selvfølgelig at gå på kompromis med hjemmets skønhed.

Computer på bord
© depositphotos.com

Vi er ikke i tvivl om, at du sætter æstetikken i din bolig højt, og sådan bør det også være, for en smuk bolig er en skøn bolig at bo i. Men det kan godt betale sig at tænke lidt praktik ind i billedet, når det kommer til dit bredbånd og placeringen af din router. Der er nemlig ikke noget, der sætter en kæp i hjulet på det gode humør, som en dårlig internetforbindelse.

Er det udbyderen, der knaser?

Der er mange tiltag, du kan lave i din indretning, for at forbedre internetforbindelsen. Men du kan kun gøre så og så meget, hvis det er selve bredbåndet og udbyderen, der er problemet. Så hvis du oplever knas til trods for, at din router er placeret hensigtsmæssigt… ja, så er det måske blevet tid til at kigge på et nyt bredbåndsabonnement.

Mange danskere vælger i dag at kigge nærmere på bredbånd på fibernettet. Det er en hel del hurtigere og mere stabilt end COAX-bredbånd, og derfor er fibernet som regel enden på knas og gener. Priserne er en smule højere, men du kan sagtens finde et godt tilbud på billigt bredbånd med fiber.

Du kan eksempelvis købe bredbånd hos YouSee, som er landets største leverandør af fibernet. YouSee tilbyder masser af kyndig rådgivning, så du kan få det bedste og billigste bredbånd for dig.

Praktisk (og pæn) placering af din router

Når du har fundet en god udbyder af det ønskede bredbånd, er tiden kommet til at give routeren noget opmærksomhed. Først og fremmest er det en stor fordel, hvis den er (bare nogenlunde) pæn. Hvis du gerne vil have en optimal internetforbindelse, skal din router nemlig være synlig.

“Men hvorfor nu det?” tænker du måske, og det kan vi ikke bebrejde dig, for en router er sjældent en del af visionen for boligindretningen. Det er dog helt essentielt, at routeren er placeret frit og centralt, så den nemt kan sende forbindelse til dine enheder.

Du får bredbånd via radiobølger, der sendes fra din router til din enhed. Radiobølgerne skal gerne kunne tage en direkte rute fra router til enhed, hvorfor det som regel giver mening, at routeren er placeret synligt.

Flotte forslag til en god forbindelse

Som nævnt kan det godt betale sig at stræbe efter at få en router, som er til at holde ud at se på. Det vil som regel være lettere at give en minimalistisk og hvid router en fin plads i indretningen end et stort, sort spektakel.

Dernæst skal du tænke over placeringen. Det kan være en fordel, at routeren står højt, fordi dit bredbånd så ikke skal igennem massive lænestole, bordben og lignende. Du kan derfor overveje at placere den højt i en reol eller på en hylde.

En simpelt udformet router kan nemt blende ind mellem bøger eller pyntegenstande. Bare husk, at den skal stå frit, så forbindelsen gnidningsfrit kan løbe fra A til B. Selvom det kan være fristende, er det altså et absolut no go at gemme routeren væk bag skabslåger eller i skuffer. Sorry!