Test dig selv: Find farverne, du skal gå efter til dit hjem

Baseret på farvepsykologien har vi udviklet denne test, som giver dig svar på, hvad den perfekte farvepalet er for dit hjem.

Har du også svært ved at beslutte dig for en vægfarve eller er du bange for, at den nye lampe, du overvejer at købe, kun handler om, at du har forelsket dig kortvarigt i en ny trend?

Ved hjælp af farvepsykologi kan den slags valg i din indretning blive nemmere, når du er klar over, hvilken type du er. Læs mere om farvepsykologi nedenfor.

Tag testen her og find frem til, hvilken farvepalet du skal gå efter i din indretning:

Farvepsykologi handler i modsætning til, hvad mange måske tror, ikke om hvad farverne signalerer og hvad deres symbolik kulturelt er.

Farvepsykologi er derimod en videnskab, som kredser om hjernens opfattelse af farver og hvordan lysets stråling påvirker vores humør og adfærd.

Til grund for denne måde at tænke på farvers påvirkning af sindet ligger forskning foretaget af psykolog Angela Wright i slutningen af 70’erne og begyndelsen af 80’erne.

Wright var den første til at systematisere vores opfattelse af farver, som noget uafhængigt af kultur, alder og køn og fandt blandt andet ud af, der ikke findes nogle farver, der er generelt “forkerte”, men at vores opfattelse af farver afhænger af deres sammensætning.

Hun kom frem til, at farver kan opdeles i fire grupper, der hver især opfattes som harmoniske. De fire grupper består af alle farver, men det er nuancen, der afgør, hvilken gruppe de skal i.

Blandes de på tværs af de fire grupper, ændrer det på vores opfattelse af dem og harmonien ophører.

Og hvilken farvegruppe, du så skal gå efter afhænger af din personlighed.

For der vil være én gruppe, der taler mere til dig end de andre. Og når du er klar over hvilken bliver det meget nemmere at vælge nye ting til dit hjem.

LÆS OGSÅ Sådan former farver dit rum eller Sådan vælger du den bedste grå farve til dit hjem