Frontløberne inden for indretning demonstrerer ny smuk trend på Instagram

Trenden er opstået ved lidt af en tilfældighed. Men ikke desto mindre er det en simpel måde at løfte udtrykket til nye højde uden at bruge en masse penge nødvendigvis.

© Christine Delmar/Michael Dansk

Går du som mange andre med en trang til at lave lidt om derhjemme efter lige vel meget tid indenfor de samme rammer, så er denne spirende trend måske lige noget for dig?

Vi har bemærket flere på Instagram skabe en smuk kulørt sammenhæng mellem gardiner og loft ved at vælge samme farve til begge dele.

Vi har taget én snak med to af dem, der har været med til at skabe trenden - ved en tilfældighed.

Fra gardin til loft

© Christine Delmar

Gardinerne er fra &Drape i farven 'Pale Dusty Blue' og loftfarven fra Jotun hedder Kokos.

Én af dem er Christine Delmar, tidligere medvirkende i Nybyggerne på TV2, som nu er i gang med at renovere sit drømmehjem. Hun har givet sit soveværelsesloft en smuk gråblå nuance, der matcher gardinet, hun allerede havde i soveværelset.

  • Det var egentlig lidt af et tilfælde. Jeg fik ideen om at male loftet i soveværelset i sommer. Der skal ikke altid så meget til fra idé til handling, når jeg har tiden. Så jeg smækkede fire forskellige blå farveprøver i loftet, og det endte bare med, at farven der passede bedst, matchede gardinet, fortæller hun om stylinggrebet, der nu har givet soveværelset et helt særligt udtryk.

LÆS OGSÅ Bolig Magasinets storeguide til de bedste gardiner

© Christine Delmar

Flere forskellige farver var i spil, men det endte med den, der matchede gardinet mest.

© Christine Delmar

Efter et stykke tid besluttede Christine sig for at male noget af loftsfarven ned på væggen, da hun synes, det giver en bedre afslutning.

Sådan så soveværelset ud, før loftet fik en tur med rullen.

En anden, der har valgt samme strategi med at matche loft og gardiner i indretningen er kreativ konsulent, Michael Dansk.

I sit nye køkken valgte han at lade den lysegule farve fra loftet gå igen i et gult gardin Og for Michael var det også lidt af en tilfældighed.

  • Det skete sådan set ikke med vilje, men opstod naturligt i indretningsprocessen, siger han og uddyber:

  • Køkkenet i mit hjem er lejlighedens lyseste rum. Her var det oplagt at arbejde med det varme sollys, der skinner ind i rummet og med trækøkkenets varme toner. Det resulterede i lyse vægge med en fin, knækket hvid og et loft i en rar, blød gul farve fra File Under Pop. De gule gardiner fra Arne Aksel flyttede ind som rummets sidste element, og er på en måde prikken over i’et. Når solen skinner igennem det florlette tekstil, bader den nemlig rummet i et rart, varmt lys, der fremhæver hele køkkenets farvetema. Samtidig kan gardinet køres helt til siden og bliver næsten usynligt, fordi det netop falder farvemæssigt i hak med loftet og resten af rummet, fortæller Michael om indretningen af køkkenet og valget af den gule farve.

Og selvom det lyder som yderst sikre stilvalg, var det ikke helt uden rystende hånd, at det gule gardin fik lov at flytte ind, forklarer han.

  • Jeg var ærlig talt spændt på, om det ville blive ”for meget af det gode” og være overvældende, men jeg blev virkelig positivt overrasket over, hvor godt det fungerer, siger han.
© Michael Dansk

Michaels køkken har hvide vægge, men med det lysegule loft og gule gardiner er det alligevel farvestrålende og anderledes.

© Michael Dansk

Når det gule gardin trækkes for og lyset strømmer igennem her bliver hele rummet badet i et smukt varmt lys, der sætter fed streg under hele farvepaletten i køkkenet.

© Michael Dansk

Den gule farve går desuden igen i valget af fliser til det smukke egetræskøkken hjemme hos Michael. Også stolen har gule toner og det giver et stramt og gennemtænkt udtryk.

Prøv trenden af på budget

Trenden er nem at føre ud i livet selv, uden at bruge en helt masse penge, hvis du bare trænger til hurtig billig forandring. Det er nemlig et indretningsgreb med stor effekt.

Har du allerede kulørte gardiner er det bare om at finde frem til en farve, der enten matcher perfekt som hos Christine eller er i en anden nuance af farven som hos Michael.

Starter du helt fra bunden kan du købe billige gardiner hos fx Ikea, Ellos eller H&M i en smuk farve og så tage den derfra.

Rigtig god fornøjelse med projektet, hvis du kaster dig ud i det!