Trendekspert forudsiger for første gang i mere end 20 år årets farve

Anette Eckmann har ikke tidligere været meget for at forudsige én trendfarve for kommende sæsoner, men under interiørmessen Formland gjorde hun en undtagelse. Hendes mavefornemmelse og observationer fortæller hende, at noget er ved at ske.

© Ellos/Farrow & Ball

Under interiør- og designmessen Formland, der løber af stablen i Herning i denne weekend, holdte trendekspert Anette Eckmann torsdag foredrag omkring de nyeste strømninger indenfor indretning.

I foredragets titel blev tilskuerne lovet en overraskelse, og Bolig Magasinet var naturligvis mødt op for at få sådan én.

"Jeg fatter ikke, hvor det kommer fra..."

For første gang, siden Anette Eckmann for 20-25 år siden begyndte at deltage i messen, havde den anerkendte trendekspert besluttet sig for at løfte sløret for, hvad hun troede på som årets farve.

Noget hun ellers har haft meget blandede følelser omkring, når pressen som en nærmest rituel handling under hver messe har spurgt hende til netop den; årets farve.

Men hvem kan virkelig pege klart på én farve, der bliver farven, har anken hos den trendbevidste foredragsholder tidligere været.

Men denne gang var altså anderledes. Hun kunne mærke noget...

Baseret på mavefornemmelse, som altid har guidet hende til at forudse mange andre strøminger, erklærede hun således en overraskende kulør for årets farve.

“Turkis” stod der med versaler på præsentationen, da hun nåede til afsløringen.

  • Jeg fatter ikke, hvor det kommer fra. Men jeg er fuldstændig vild med den farve. Den går også under navnet “Arsenic” hos Farrow & Ball (farve- og tapetbrand, red.), som jeg virkelig elsker. Arsenik er navnet på oldtidens favorit mordgift, og måske er det et tegn på, at vi skal tage livet af det stringente og aflive den skandinaviske minimalisme,” lød det i brandtalen fra trendeskperten.

Fra facaden til din stue?

Hun blev første gang for alvor opmærksom på farven og optaget af den, da hun cyklede forbi restauranten Ravage, der havde skiftet facaden ud med den smukke og opsigtsvækkende nuance.

Den liver alt op og spænder ben for den konforme gråzone, vi klamrer os til i Norden og Eckmann lod publikum vide, hvad hun håbede på for fremtidens farvepallet i dansk indretning:

“Måske turkis kan blive den nye grå?” lød det og hun fremviste eksempler på, hvordan farven allerede bliver brugt på fineste vis.

Blandt andet i butikken Yume og hos restaurant & Rudolph, der har den som fine, forfriskende farvestrejf i indretning og som vægfarve i baglokalet.

Kig med og lad dig inspirere til, hvordan du også får den prægtige farve til at spille med i din indretning.