5 tips til at skabe en hyggelig terrasse, du kan nyde hele sæsonen

De små ting har en kæmpe betydning, når det kommer til at skabe et hyggeligt uderum, der byder op til timevis af ophold – her er de ting, du skal have for øje.

© Lampeguru.dk

Så kom den endelig: Sommeren. Men vi har den jo desværre kun på lånt tid, så lad os få det maksimale ud af den!

Det kan du blandt andet ved at indrette en hyggelig terrasse eller altan, der lægger op til brug både om dagen og aftenen (eller natten, skulle du kaste dig ud i at arrangere nogle havefester) – og som du nyder at opholde dig på.

Her har vi samlet en række tips til dig, der gerne vil gøre din terrasse så hyggelig som muligt, så du aldrig får lyst til at rejse dig.

1. Sørg for god belysning

Skal du bruge din terrasse om aftenen, er en god belysning selvfølgelig alfa og omega.

Solcellelamper er helt oplagte at bruge hertil, da de ofte giver et hyggeligt skær, og da de tænder af sig selv, når mørket falder på – og så selvfølgelig ikke skal bruge anden energi end den, der kommer fra solen i løbet af dagen.

Solcellelamper kommer efterhånden i et hav af forskellige varianter, der dækker både væglamper, lyskæder, lanterner, osv. osv.

2. Små, hyggelige detaljer

It’s all in the detail. Skab et uderum, der ser rart og behageligt ud, ved for eksempel at tilføje nogle puder eller hynder – læg også gerne et tæppe klar til de sene aftentimer. Alle de bløde elementer skaber nærmest øjeblikkeligt en hyggelig atmosfære.

Lanterner er også i høj grad med til at skabe hygge, og de kan både stå og hænge som på billedet herunder.

Nordlux Bob solcellebordlampe fra Lampeguru.dk.

© Lampeguru.dk

3. Skab skygge

Selvom vi nødig vil indrømme, så kan det altså også blive FOR varmt til at sidde ude om sommeren. Derfor er det vigtigt at have muligheden for at skabe skygge og lidt køligere omgivelser – så parasollen er din ven.

Parasollen er både praktisk om dagen, men så kan den altså også gøres rigtig hyggelig om aftenen, hvis du dekorerer den med lyskæder – du kan også lade en lanterne hænge og sprede et varmt skær.

Sirius Knirke solcelleparasollyskæde fra Lampeguru.dk.

© Lampeguru.dk

4. Lad ikke havebordet stå tomt

Akkurat som du ville stille lys, en dekoration eller en blomsterbuket på dit spisebord eller sofabord indenfor, kan du med god grund gøre det samme udenfor for at kæle lidt ekstra for detaljen.

Klip et par grene af træet, eller pluk en buket fra bedet, så du på den måde viderefører en del af haven på terrassen og får de to områder til at smelte naturligt sammen. Stil blomsterne på bordet sammen med en hyggelig bordlampe, så I kan hygge jer med en drink og en god bog, når mørket langsomt falder på.

Nordlux Temple solcellebordlampe i messing fra Lampeguru.dk.

© Lampeguru.dk

5. Lys haven op

Nu har vi talt meget om belysning på terrassen, men det er faktisk også en god idé at sprede lyset over et lidt større areal. Hvis du kun har lys på terrassen, kan omgivelserne nemlig pludselig komme til at virke rigtig mørke (og måske endda lidt uhyggelige).

Ved at sørge for belysning i haven kan du lade blikket vandre langs oplyste bede og stier, og det giver altså en anden ro – så kan du virkelig læne dig tilbage og nyde sommerens sene aftentimer.

Trio Lighting Esquel solcellehavelampe fra Lampeguru.dk.

© Lampeguru.dk