Brug smart udendørslys som tyverisikring og 2 andre gode tricks til en tryg sommerferie

Tyveknægte kan være mere snu i sommersæsonen end du tror. Du kan heldigvis nemt gøre det svært for dem at finde ud af, om du er hjemme eller ej.

© Signify

Med sommeren for døren er det snart tid til sommerhusferie og weekendture i det ganske land. Det kan gøre din bolig og dine ting sårbare over for tyve, der lusker rundt i boligkvarterene i sommersæsonen.

Men hvordan sikrer man sig bedst muligt mod indbrud, så man undgår ubudne gæster, mens man er væk? Vi har samlet tre råd til dig, der gerne vil gøre det lidt sværere for tyvene at finde ud af, om du er hjemme eller bortrejst.

1 Post ikke billeder af værdifulde genstande

Vi ved, det kan være svært ikke at tage nogle fine billeder af din nye vase eller et smukt, nyt møbel, men der kan være knapt så venlige folk, der kigger med på sociale medier - snedige tyve bruger nemlig medier som Instagram til at afsøge mulige tyvekoster.

Undgå derfor motiver, hvor man tydeligt kan afkode, hvor du bor eller hvor mange værdigenstande, der findes i din bolig. Du kan selvfølgelig sagtens poste billeder af dit hjem, men har du for eksempel sjælden kunst på væggene, kan det være en idé at tage dem ned eller lade dem være slørede, hvis du tager billeder af hjemmet.

2 Brug smart lys med timere

© Signify

*PÅ BILLEDET Lad planterne lyse op, så du kan nyde dem om aftenen og så tyvene tror, du er hjemme. Lily Spots fra Philips Hue kan både monteres på terrassen eller direkte i jorden.*

Intelligent belysning er lækkert at have i hjemmet og i haven, så du med farver og indstillinger kan skabe lige den stemning og funktion, du ønsker. Men det kan også være ganske praktisk, når du skal på sommerferie eller weekendtur.

Med smart udendørsbelysning kan du indstille alle lamper til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter på dagen, så du på den måde kan sikre dig livstegn i boligen, hvis ikke du er hjemme. Lad det for eksempel tænde, når solen går ned, eller lad få lamper i haven være tændte gennem hele natten, så tyvene tror, du er hjemme.

Skal lyset ikke kun tændes og personliggøres i haven, mens du er hjemmefra, kan du nemt komme i gang indendørs med et Philips Hue-startsæt, der inkluderer tre intelligente pærer med blødt, hvidt lys, en Hue Bridge og en kontakt. Et komplet sæt, der giver nem styring af belysningen i hele din bolig

© Signify

*PÅ BILLEDET Din terresse kan både komme til sin lysende ret og få det til at syne af skønt liv med Lily Spots fra Philips hue, der blandt andet kan indstilles til at tænde ved solnedgang.*

3 Lad det rode en smule

Selvom det kan være rart at komme hjem til et helt rent hjem, hvor det hele står skarpt og ryddeligt, kan det faktisk være en god idé at lade det rode en lille smule – både inde og ude.

Lad for eksempel noget opvask stå ved håndvasken eller på spisebordet, eller lad noget af ungernes legetøj flyde lidt i stuen. Undgå også at dække havemøblerne til på terrassen, og lad noget af dit havegrej ligge fremme i haven. På den måde kan du skabe små tegn på liv, så potentielle tyve tror, du er hjemme.